Megvan milyen kamerákkal jöhet a Huawei P40 Pro

Az elmúlt időszakban futott be jó néhány hír a P40 szériával kapcsolatban. A CES-ig már nincs sok idő hátra, hiába lehetett pletykaszinten hallani a januári bemutatóról, sajtóesemény meghívót még nem tett közzé a Huawei, ezért úgy tűnik marad a márciusi premier, akárcsak az elmúlt években.

Több forrásból lehetett hallani, hogy a Huawei P40 Pro öt darab hátlapi kamerával jöhet, a HuaweiCentral ezeknek a szenzoroknak funkcióit is tudni véli. Állítólag a fő modul egy  SuperSensing egység lesz, de nem teljesen az, ami a Mate 30 Pro-ba került, hanem ennek egy továbbfejlesztett 64 megapixeles változata. Mellé jön még egy ultra széles látószögű lencse, ennek a pontos felbontása nem ismert. Kapunk két telefotó kamerát is, az egyik várhatóan 2x-es optikai zoommal rendelkezik, a másik már egy komolyabb szenzor, úgy tudni 5x-ös veszteségmentes nagyításra lesz képes.

Hasonló módszert használt a Redmi a Mi Note 10-nél, ennek több előnye is van, egyrészt meglesz az átmenet az 1x-es és 5x-ös nagyítás között és a 2x-es telefotó kamerának még a portréfotóknál is hasznát lehet venni a jobb perspektíva miatt. Természetesen a ToF kamera sem fog hiányozni a hátlapról, ez lesz az ötödik modul. Az előlapon a kijelző felső sávjában lévő szenzorcseppet kameralyukra cseréli a Huawei. A nemrég bemutatott Nova 6-hoz hasonlóan két modul kerülhet a bal felső sarokba , ezek közül az egyik ultraszéles látószögű lencse, a másik pedig egy szimpla szelfikamera.

A képen a Huawei Nova 6

LTE és 5G modemmel szerelt variáns is lesz a P40-ből, akárcsak a Mate 30 szériánál itt is a Kirin 990 és Kirin 990 5G lesz terítéken. Egy korábbi interjúban a Huawei egyik vezetője elmondta, hogy a P40 mobilok mindenképpen megjelennek majd Európában, függetlenül attól, hogy Android, Google szolgáltatások nélküli Android vagy HarmonyOS lesz rajtuk. Úgy tűnik márciusig még biztosan várnunk kell, talán február végén, Barcelonában a Mobil Világkongresszuson elárul valamit a Huawei az új csúcsmobiljairól.

FORRÁShuaweicentral
MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress a [email protected] e-mail címen.