Három készülékkel startolt a Huawei Nova 6 széria

nova-6-cover

Már egy ideje folyamatosan hallottunk híreket a Huawei Nova 6 sorozatról, a mára beígért bemutatón végül három modellről rántotta le a leplet a kínai gyártó.


A bemutató “sztárja” egyértelműen a Huawei Nova 6 5G volt, ami csak néhány apróbb részletben különbözik az alap Nova 6-tól. Az új Nova csúcsmodell 6,57 hüvelykes Full HD+ felbontású AMOLED panelt kapott, a Honor V30-hoz hasonlóan a megjelenítő bal felső sarkában egy nagyobb kameralyukkal. Az itt található fő modul 32 megapixeles, ez mellé jár még egy 8 megapixeles ultra széles látószögű (105 fokos) szenzor is. A mobilon szabad szemmel nem láthatjuk az ujjlenyomat olvasót, de mielőtt ez megtévesztene mindenkit nem arra kell gondolnunk, hogy ezt a kijelzőbe építette a Huawei, ugyanis csak az oldalt lévő bekapcsológombban van.

nova-6-2

A hátlapon 40 megapixeles főkamerát találunk, amit egy 8 megapixeles teleobjektív és egy szintén 8 megapixeles ultra széles látószögű szenzor egészít ki. A motorháztető alá Kirin 990 lapkakészlet került kiegészülve a Balong 5000 5G modemmel, de csak a Nova 6 5G esetében. A rendszermemória 8 GB, tárolóból pedig 128 vagy 256 GB-os variánsok érhetőek el. A Nova 6 5G akkumulátorának kapacitása 4200 mAh-s, míg az alap Nova 6 egy 4100 mAh-s telepet kapott, ez illetve az 5G hiánya a különbség a két modell között. A szoftver mindkét esetben Android 10 EMUI 10 kezelőfelülettel. A bemutatón természetesen megtudtuk árakat is. A Nova 6 5G 8/128 GB-os változatának ára 540 dollár, ami átszámítva körülbelül 160 ezer forintot jelent. A 8/256 GB-os variánsért pedig 173 ezer forintnak megfelelő összeget kell kifizetnünk. Az Nova 6 ennél jóval alacsonyabb árat kapott, ebből a 8/128 GB-os kivitel 135 ezer forintba kerül.

nova-6-1

A két készülék mellé érkezett egy harmadik is, ami Huawei Nova 6SE néven. A valamivel visszafogottabb hardverekkel debütáló SE 6,4 hüvelykes Full HD+ felbontású LCD panellal rendelkezik, melynek bal felső sarkában szintén elhelyeztek egy kameralyukat, viszont ez már csak egy darab 16 megapixeles modult tartalmaz. Az ujjlenyomat olvasó itt is a bekapcsoló gombnál található. A hátlapon viszont négy kamerát találunk. A 48 megapixeles főmodul mellé 8 megapixeles ultra széles látószögű, és két darab 2 megapixeles (mélység és makró) kamerát is magáénak tudhat a Nova 6SE.

nova-6se-1A számítások végrehajtásáért Kirin 810 lapka fele, ami pedig a memóriakiosztást illeti, 8 GB rendszermemória és 128 GB tárhely áll rendelkezésünkre. A akkumulátor 4200 mAh-s és akárcsak az előző két modellnél, támogatja a 40W-os gyorstöltést. A Huawei Nova 6SE ára körülbelül 93 ezer forinttól kezdődik, amire ugye rájönnek még majd a helyi adók persze ha itthon is beszerezhető lesz, erről mondjuk még nem érkezett hír. Az előrendelési időszak a mai naptól kezdődik, az értékesítés pedig december 12-től Kínában.