Felbukkant egy Xiaomi mobil Snapdragon 875 processzorral

A Geekbench-nél járt egy titokzatos Xiaomi mobil, amiben a még be sem mutatott Snapdragon 875 processzor volt.

Korábban már lehetett olyan pletykákat hallani, hogy egy Xiaomi mobilban, név szerint a Mi 11-ben fog debütálni elsőként a december elején érkező Qualcomm csúcslapka. Az már biztos, hogy Snapdragon 875 néven fog érkezni a Qualcomm legújabb felsőkategóriás processzora és van már róla némi információk is. Az eddigiek alapján egy Adreno 660 GPU gondoskodik majd a grafikus teljesítményről. Valamint  lesz a processzorban egy Cortex X1 mag ami 2,83 GHz-es órajelen pörög, továbbá lesz három Cortex A78-as mag is 2,42 GH-es órajellel és kapunk még négy energiatakarékos Cortex A55 magot is, melyeknek órajele 1,8 GHz lesz. Azt persze már mondani sem kell, hogy mindez 5 nanométeres gyártástechnológiával készül.

M2012K11C-1

Egy a napokban napvilágot látott kép megerősíti azt a pletykát, hogy hamarosan Xiaomi mobil fog érkezni ezzel lapkával. Feltűnt ugyanis egy képernyőkép amint egy bizonyos Xiaomi M2012K11C modellszámú telefon adatai vannak. A sorok között olvasható az Adreno 660 GPU és az órajelek is megegyeznek. Ha ez nem lenne elég kaptunk egy Geekbench adatlapot is ugyan ehhez a Xiaomi M2012K11C készülékhez. Erről még azt is megtudtuk, hogy Android 11 rendszer és 6 GB RAM van az eszközben, igaz utóbbi az előző kép alapján is tudomásunkra juthatott.

M2012K11C-2

A Geekbench tesztje során elért pontszámok azért annyira nem meggyőzőek, ennek oka, hogy valószínűleg egy prototípusról lehet szó. Egyesek szerint ez a készülék a Xiaomi Mi 11 lehet, viszont ezt az feltételezés eddig senki és semmi nem erősítette meg. De az elkövetkezendő hetekben még biztosan hallunk majd róla, kíváncsian várjuk az újabb információkat.