Frissülhet a Samsung Galaxy A52-es széria

Az idén a Samsung rengeteg A szériás készüléket dobott piacra. Most úgy tűnik, hogy újabb taggal bővülhet a család hamarosan.

INLOCK

Az idén márciusban mutatta be a dél-koreai cég a Samsung Galaxy A52 LTE és Samsung Galaxy A52 5G készüléket. Specifikációban nagyjából megegyezett a két készülék, csupán annyi a különbség, hogy a 4G-s verzióban egy Snapdragon 720G dolgozik, míg az 5G-s kivitelben egy Snapdragon 750G. Emellett a kijelző képfrissítés tekintetében az alap modell 90 Hz-re, míg az 5G-s modell 120 Hz-re képes.

Egy új Geekbench teszt szerint egy SM-A528B modellszámú készülék van készülőben, ami a pletykák szerint a Samsung Galaxy A52s készülék lehet. A benchmark oldal a lapkakészletet „Lahaina” néven emlegeti.

Az előd modellekhez képest a mobiltelefon egy erősebb lapkakészletet kaphat meg a teszt eredményei és adatai alapján. Valószínűleg a Snapdragon 778G processzor hajthatja a készüléket, a magok számából adódóan.

Az egymagos teszten 711 pontot, míg a többmagos teszten 2788 pontot kapott a telefon, ami közép kategóriában elég jónak mondható. Azt is megtudhatjuk, hogy 8 GB RAM társulhat az új chip mellé. Rendszer szempontjából pedig Android 11 futhat rajta.

További pletykák szerint Európába három színben érkezhet majd a készülék: fekete, fehér, világoszöld. Azt is érdemes megjegyezni, hogy általában az s modelleknél a kamera is fejlődik a Samsungnál, szinte minden esetben, így más változás is lehet a készülékben a processzoron kívül. Hivatalos megjelenésről egyelőre nincs hír.