Vigyázz! Egy új játék sorra teszi tönkre a videokártyákat

Az Amazon hamarosan megjelenő játéka a New World még csak teszt fázisban van, de máris sikerült néhány potenciális vásárlót veszíteniük. Többen jelezték ugyanis a játék hivatalos fórumán, hogy méregdrága videokártyájuk beadta az unalmast a játék alatt. 

INLOCK

A felhasználók arról számoltak be, hogy a New World elindítását követően az Nvidia GeForce RTX 3090-es videokártyájuk egy halk pukkanást után tökre megy. Az érintettek többsége EVGA gyártmányú kártyát használt, de van egy olyan személy is, akinek Gigabyte kártyája volt. A pórul jártak szerint felettébb gyanús, hogy az RTX 3090-ek a játék alatt halnak meg, szerencsére viszonylag új kártyákról van szó, amikre még garancia is volt.

Van viszont olyan felhasználó is, akinek a csere-kártya is elromlott a játék alatt. Azt tudni kell, hogy a hardvereket programozási hibával nem lehet tönkretenni.

New World hiba RTX 3090

A probléma inkább az lehet, hogy a játék alatt extrém terhelést kap a kártya, aminek a feszültségszablyázó áramköreiben lévő kondenzátorok valamelyike adhatja meg magát. Ez azért fordulhat elő, mert az említett kártyák gyártása során nem elég jó minőségű kondenzátorokat használtak.

Egy kis ingyen Bitcoin jöhet?

A történtekre reagált az Amazon is, elmondták, hogy a New World korábbi tesztjeinél nem tapasztaltak hasonló problémát. A cég nyilatkozata szerint a New World béta verzióján nyugodtan lehet játszani bármilyen videokártyával. A fejlesztők ettől függetlenül kiadtak egy frissítést, amivel lekorlátozták a menü képkockasebességét. Továbbá arra kérnek mindenkit, hogy beállítások menüpont alatt a maximális FPS-t állítsák be 60-ra.