Google: A vád – Az adatvédelem megsértése

Olvasási idő kb 2-3 perc.

További gondok a Google háza táján!

A cég címeket szivárogtatott ki, gyerekek hangfelvételeit gyűjtötte, és privát YouTube-videókat mentett el nyilvánosként

A Google fejlesztéseiről itt lehet olvasni!

A Google fejlesztések hibáíról ide kattintva lehet még többet olvasni!

A Google gondjairól pedig itt lehet olvasni!

Ha rohanós akkor röviden:
  • A Google a Waze, a YouTube és érzékeny felhasználók tartalmait tárolta legalább 6 éven keresztül.
  • A kiemelt incidensek között szerepelt a gyermekek hangjának rögzítése, a belső YouTube-tartalom kiszivárogtatása, valamint a rendszámadatok átírása az Utcakép segítségével.
  • A Google megsértette továbbá a bizalmas adatokhoz, fizetési információkhoz, címekhez való nem megfelelő hozzáférést, valamint a Dokumentumok-fájlok nyilvános megosztását alkalmazásain keresztül.
Ha ráérős akkor hosszabban:

A legtöbb technológiai vállalathoz hasonlóan a Google is törekszik arra, hogy átlátható legyen adatgyűjtési protokolljait és irányelveit illetően, és online ismerteti feltételeit a tömegek számára.

Ennek ellenére, még ha nagyon kevesen ismerkednek is meg a vállalat belső szabályrendszerével, a legtöbb felhasználó elvárja a magánélet védelmét. Most egy új belső adatbázis-szivárgás arra utal, hogy a szkepticizmus a Google adatvédelmi előírás betartásaival szemben nem volt alaptalan, sőt.

A kiemelt fontosságú jelentések némelyike ​​gyermekek hangjának a Gboard mikrofonján keresztül történő rögzítésére, a Nintendo belső YouTube-videótartalmának kiszivárogtatására, valamint a rendszámtáblákra vonatkozó információk Street View segítségével történő összegyűjtésére vonatkozott.

Noha a vállalat gyakran foglalkozott ezekkel az incidensekkel, ezeknek a példáknak a túlnyomó többsége a mai napig nem jelent meg nyilvánosan. Hasonlóképpen rávilágítanak a még feloldásra váró súlyos sebezhetőségekre – és az ennek következtében megnyilvánuló következményekre. A 404 Media jelentése névtelen forrásból származott, bár a keresőóriás azóta megerősítette az információkat

A Google-alkalmazások által helytelenül gyűjtött, terjesztett vagy kiszivárogtatott adatok további példái közé tartoznak a Sabre utazási irodai szoftveren keresztül alkalmazott fizetési információk, a Waze-en keresztül a telekocsi szolgáltatáson keresztül megtett címek és utazások, valamint a Docs-fájlok, amelyeket linken keresztül osztanak meg. A cég a következő nyilatkozatot adta a 404 Media-nak a mai jelentésre válaszolva:

A Google-nél az alkalmazottak különböző jelöléseket használnak különböző esetekre. Az érintett esetek 6 ével korábbiak, amiket megoldottak már. Más esetben olyan hibákat találtak, amik harmadik féltől származnak.

A keresőóriást a közelmúltban bírálatok sújtották hasonló, érzékeny információk nyilvánosságra hozatalával járó események miatt. Egy sor kiszivárgott Google Search API dokumentum szerint a cég nem volt teljesen átlátható keresési tevékenységét illetően. Egyes esetekben a dokumentumok ellentmondanak annak, amit a szóvivők az évek során a keresőóriás működéséről mondtak.

A végszó egyelőre az, hogy bár hónapokig fog tartani a vizsgálat, olyan súlyos vádak és bizalmas információk kiszivárgása a napirend, hogy ha be is bizonyosodik az alaptalan vádaskodás, akkor is nagy nyomokat fog hagyni a Google és más hasonló cégek megítélésében a történések folyása.

 

 

MEGOSZTÁS