Google Wallet: Android 9 vagy régebbi rendszerek veszélyben!

Google Wallet frissülés és elavulás!

Ha nincs 2 perced akkor röviden:

  • A Google Wallet használatához Android 9-es vagy frissebb rendszer szükséges a hordható eszközök pedig OS 2.x vagy frissebb Június 10-e után.
  • A Google wallet nem támogatja majd az Android 9-nél régebbi rendszereket.
  • Az Android Nougat sem kapja majd meg a Google Aallet frissítést.
  • Google Wallet tudnivalók

Ha van 2 perced akkor hosszabban:

Haladni kell a korral

A Google wallet vagy más digitális pénztárca gyakran biztonságosabb, mint a fizikai kártya akár az online vagy offline boltban, mert az NFC-n belüli adatokat használa nem közvetlenül a kártya adatait.

A következő hónaptól a korszerűsítés érdekében egyes Android rendszereket futtató telefonok nem lesznek képesek használni az új rendszert. (Kicsit olyan, mintha ezzel akarná a Google az Android felhasználókat burkoltan ösztönözni, hogy váltsanak újabb telefonra.)

Az új jelentés szerint a Google Június 10-e után kizárólag Android 9 vagy újabb rendszereken fog működni, illetve wear OS 2.x-et futtató hordható eszközökön. A kutya ott van elásva, hogy a régebbi rendszerek nem kapják meg a szükséges biztonsági frissítéseket, így azokat könnyebb lesz feltörni.

A hivatalos közlemény szerint, minden a felhasználók érdekeit szolgálja, ezért fejlesztik a tranzakciós folyamatokat is. 

Eddig egészen 2016 ig visszamenőleg elegendő volt akár az Android Nougatot használni, de haladni kell a korral így az idén nyolcadik évét betöltő rendszer talán nem is baj, ha szép emlék marad.

Jövőbeli Google Wallet támogatás

Az Android 8 2021 óta nem kapott frissítést, így ha ennél régebbi telefonja van valakinek akkor aktuális a csere. Nem kell aggódni, mert az Android 9 2018-ban jelent meg így bőven akad a biztonságos rendszert futtató megfizethetőbb telefon is azoknak, akiknek aktuális.

Akinek pl első generációs Google Pixel telefonja van, annak nem kell aggódnia ha nem szeretné még újabb telefont.

Bízunk benne, hogy minden érintett felhasználó időben értesül majd, hogyan tud váltani vagy az adott szolgáltatónál/kereskedőnél kaphat információt a Google Wallettel kapcsolatban.

 

Frissítéssel kapcsolatban itt írtunk az ősszel érkező Android 15-ről!

lItt pedig a nemrég felbukkant biztonsági résről!

MEGOSZTÁS