Gyengén muzsikált AnTuTu-ban az új iPhone SE

iphone-se-cover

Az új iPhone SE hiába rendelkezik azzal az Apple A13 Bionic processzorral mint amit az iPhone 11 szériában is megtalálunk, teljesítményben azért alulmarad.

Az Apple a múlt héten mutatta be azt a telefont, amit már nagyon sokan évek óra várnak. Már a debütálás előtt lehetett arról hallani, hogy az új iPhone SE az iPhone 11 sorozatban is lévő A13 Bionic lapkával fog érkezni, ami valóban így is lett. A siker garantált, már csak az a kérdés, hogy az iPhone XR eladásait képes lesz-e túlszárnyalni az újdonság. Mellesleg az iPhone SE nagyon jó áron érkezett a többi Apple telefonhoz képest, bár azt azért érdemes megjegyezni, hogy Androidos vonalon ennyi pénzért nem csak egy kamerával ellátott csúcsmobilt kapunk.

antutu-iphone-se

Azokat, akik az új iPhone SE hardverspecifikációit látván arra gondoltak, hogy kevesebb pénzért egy iPhone 11 Pro Max-ot “vesznek” el kell, hogy szomorítsuk. Az új SE-n ugyanis a napokban futtattak egy AnTuTu tesztet és nem éppen úgy teljesített a megmérettetésen mint az iPhone 11 széria. Az Apple újdonsága 492.166 pontot szerzett AnTuTu-ban, ami azért látványosan kevesebb, mint az iPhone 11 által megszerzett 517 ezres pontszám, vagy az iPhone 11 Pro Max 537 ezres pontozása.

antutu-apple-list

Persze ez egy átlagfelhasználónak valószínűleg nem fog a használat során szembetűnni. Ha pedig a miértjét keressük akkor a következőket kell tudnunk. Az AnTuTu már figyelembe veszi azt is, hogy egy adott telefonban milyen kijelző van és mint tudjuk az SE-nél ezen a téren spórolt az Apple. Sőt, a memória is sokat számít és az iPhone SE azért kevesebbet kapott ebből mint az iPhone 11 modellek.