Hivatalosan is késik az iPadOS 16 rendszer

Az amerikai vállalat a napokban hivatalosan is megerősítette, hogy késni fog az új iPadOS 16 rendszer. Mutatjuk, hogy mit tudunk erről az információról.

Az Apple hamarosan megtarthatja a következő nagy bemutató eseményét, ahogyan azt már megírtuk nektek többször is viszont nem egy, hanem két részletben. Ezt azt jelenti, hogy az iPhone 14-es széria majd valamikor szeptember elején fog bemutatkozni, míg az új iPad készülékek csak októberben jelennek majd meg.

Ez a felállás több dolog miatt is alakulhatott így. Egyrészt először arról olvashattunk, hogy az Apple nem halad jól az iPadOS 16 verziójának frissítésével, így ebből már következtetni leehetett arra, hogy később jelenhetnek majd meg a termékek. Másrészt az is lehet, hogy még nagyobb figyelmet kíván szentelni a cég az új okostelefonjainak, persze ez csak találgatás, egyáltalán nem biztos.

Az viszont már biztossá vált, hogy az iOS 16-os verzió után fog megjelenni az Apple új táblagépekre szánt rendszere, amit meg is erősítettek. A TechCrunch oldalnak az alábbi nyilatkozatot tették az üggyel kapcsolatban a cég részéről:

„Ez egy különösen nagy év az iPadOS számára. Saját platformként, amely kifejezetten iPadre tervezett funkciókkal rendelkezik, rugalmasan tudjuk biztosítani az iPadOS-t a saját ütemterve szerint. Idén ősszel az iPadOS az iOS után kerül kiszállításra, 16.1-es verzióként egy ingyenes szoftverfrissítésben.”


Forrás