Hónapok választanak el a TikTok betiltásától!

TikTok törvénymódosítás!

Olvasási idő kb 1 perc!

 

Ha az Egyesült Államokban korlátozni fogják akkor jó eséllyel az EU-ban így Magyarországon is lehet számítani erre a következő 9-12 hónapban, bár addig még sok víz lefolyhat a Dunán!  – Lássuk a részleteket!

Április 25-én Biden elnök aláírt egy törvényjavaslatot, amely részben kilenc hónapot (bizonyos feltételek mellett akár egy évet) adott a TikTok anyavállalatának, a ByteDance-nek, hogy megváljon egyesült államokbeli üzleti tevékenységétől – vagyis eladja a A TikTok egyesült államokbeli verzióját egy másik cégnek.

A törvény értelmében, ha a ByteDance ezt nem teljesíti, akkor illegálissá válik az egyesült államokbeli szervezetek számára, hogy webtárhely-szolgáltatásokat nyújtsanak a TikTok számára (ez magyarul annyit jelent, hogy nem kapnak megjelenési felületet és szervert sem ahol az oldal adatait és a biztonsági mentést tárolni lehetne).Az alkalmazást eltávolítják az alkalmazásboltokból pl Apple App Store és Google Play Store, és nem fog működni azokon az eszközökön, amelyekre már telepítve van így Gyakorlatilag 2025-ben betilthatják.

A felmérések alapján a 18-29 év közötti korcsoport, akik egyébként a TikTok célközönségének 49%-a nem támogatja a korlátozást, viszont a 29-év fölötti összes többi korcsoport igen!

A ByteDance-nek azonban bőven van ideje jogi kihívások megoldására, és ezt valószínűleg ki is fogják használni. De nem ez az első kísérlet a TikTok betiltására az Egyesült Államokban, vannak már ismétlődő jelek, amik az Államok és Kína sehova sem vezető csatáját vetítik előre, amiben az Államok Kínát akarja visszaszorítani úgy, ahogy gondolják, hogy értelme van pl kiber bűnözés vagy támadások visszaszorítása miközben fontosabb dolgok is történnek. 

Korábbi cikk a témában: TikTok betiltás?

 

További kellemes időtöltést kívánunk minden kedves olvasónknak!

MEGOSZTÁS