Kiderült mekkora akkumulátor van az iPhone 12 miniben

iphone-12-mini-cover

Egy külföldi szolgáltatónak köszönhetően megtudtuk, hogy mekkora akkumulátor van a legkisebb iPhone-ban, az iPhone 12 miniben.

Külföldi források szerint a napokban az Anatel Brazil szolgáltató tanúsította az iPhone 12 minit és ennek során kiderült, hogy mekkora akkumulátor is van a készülékben. Mint tudjuk az idén bemutatott iPhone modellek között ez a legkisebb telefon és már korábban hallani lehetett róla olyan pletykákat, hogy méretéből adódóan egy elég kicsi akkumulátor kap majd benne helyet. Viszont a bemutatón egész jó üzemidőt garantált az Apple. Annak ellenére, hogy a cupertinói cég nem szokta a bemutatóin elárulni, hogy melyik készülékében mekkora akkumulátor kap helyet azt azért megtudtuk, hogy az iPhone 12 mini egyetlen teljes töltéssel 15 órányi videó lejátszást kínál. Ami alig marad el az iPhone 12 és a tavalyi iPhone 11 általi 17 órás videó lejátszástól.

Azt azért mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy az iPhone 12 mini-ben már 5 nanométeres processzort találunk, ami jóval kevesebb energiát fogyaszt. Mellé pedig egy 2222 mAh-s akkumulátort helyezett el a gyártó, ami azért több mint az SE 2020-ban lévő 1821 mAh-s telep, de jóval kisebb mint az iPhone 11 3110 mAs akkumulátora. A bemutató előtt egyébként egy ehhez hasonló kapacitású akkumulátorról szóltak a pletykák. Az Apple által garantált üzemidő egyébként jól hangzik, de azért kíváncsian várjuk a felhasználók véleményét is, hogy 300 ezer forintért mégis mennyi üzemidőt lehet majd kipréselni a mobilból.