Itt van az első USB Type-C-s iPhone készülék

Az Apple az egyedüli olyan gyártó, aki a piactól (USB Type-C) teljesen eltérő töltési megoldást használ okostelefonjainál. Most mutatunk egy olyan iPhone-t, aminél más a helyzet.

crypto50

Az Apple Lightning csatlakozóval szereli fel okostelefonjait és tableteit. Utóbbinál, a legújabb szériák már áttértek a Type-C csatlakozóra, viszont túlnyomó részben még mindig ez az uralkodó csatlakozó a cég kínálatában.

A iPhone X mobiltelefon már nem mai darab, mégis erről kell most beszélnünk, hiszen ezt a típusú készüléket alakították át úgy, hogy Type-C csatlakozóval lehessen feltölteni. A Svájci Szövetségi Technológia Intézet egy mesterdiplomás tanulója, úgy átalakította a saját készülékét, hogy utóbbi csatlakozó szerepeljen a készüléken, ha már az Apple ennyi év után sem szánta el magát erre.

A készülékről egy videó is látható a YouTube-on, ahol ezzel a címmel szerepel: „World’s First USB-C iPhone”. Itt jól látható, hogy mind számítógéphez csatlakoztatva, mind áramforráshoz csatlakoztatva tökéletesen működik a mobiltelefon. Kezdésként a készítő szerint túl nagy volt a töltő csatlakozó kilógása a készülékházból, így hónapokig tartó bütykölés segítségével tudta elérni, hogy teljesen elférjen a házban az amúgy viszonylag nagynak mondható alkatrész.

Nagyon sok Apple felhasználó várja már azt, hogy egységesen Type-C porton tudja tölteni a készülékét, hiszen az autóktól kezdve mindenhol ez az elterjedt megoldás. Többször próbálták már egységesíteni ezt világszerte, viszont úgy néz ki hamarosan ezt is megérhetjük, hiszen az európai bizottság egy kezdeményezést adott be ennek elérésére és állítólag meg is szavazták ezt.


Forrás