Jöhet a kijelzőbe épített Touch ID az iPhone-oknál, de nem idén

apple

Már egy ideje hallani lehet arról, hogy az Apple azon dolgozik, hogy kijelzőbe integrált ujjlenyomatolvasóval szerelné fel készülékeit. Most kiderült, mikor történhet meg leghamarabb ez a fejlesztés.

crypto50

Az amerikai cég a források szerint szeptember 17-én leplezheti le legújabb termékeit, köztük az iPhone 13-as szériát. Rengetek pletyka érkezett arról, hogy milyen újdonságokkal fognak érkezni a készülékek, úgy tűnik azonban, hogy az egyik ilyen specifikáció csak a következő évi Iphone -ban kap majd helyet.

A fizikális Touch-ID sokáig védjegye volt az Apple készülékeknek, de utána ezt felváltotta a Face-ID. Ez jó megoldás volt, viszont az utóbbi időszakban is adódtak olyan helyzetek, amikor jó lett volna még egy biometrikus azonosításra szolgáló szenzor. Ilyen például az, hogy a maszk miatt nem ismeri fel rendesen a felhasználót a készülék.

iphone

Így sem lesz majd okunk szomorkodni, hiszen az eddigi legerősebb Apple lapkával lehetnek majd felszerelve a mobiltelefonok. Ez mellett érkezhet a 120 Hz-es kijelző képfrissítés, ami rendkívüli élményt nyújthat. Hardveres fronton a processzor kimagasló teljesítése mellett a Pro verzió 1 TB-os változatban is jöhet majd. Egyben ez lehet az eddigi legnagyobb és legdrágább a cég kínálatában.


Forrás