Jöhet az iPhone SE Plus?

Az iPhone SE modellekkel kapcsolatban általában elég pontatlan információk szoktak érkezni. Az első generációs SE például 2016-ban mutatkozott be és minden évben vártuk a folytatást, végül 2020-ban jött a következő generáció.

A különböző kiszivárogtatók 2016-tól kezdve minden évben elmondták, hogy most jön a SE folytatása, de végül, mint tudjuk csak 2020-ban jelenet meg a sokak által várt olcsó iPhone. Most egy SE Plus névre keresztelt modellről érkeztek hírek, de nem hivatalos forrástól származik egyik sem, ezért érdemes fenntartásokkal kezelni őket. Állítólag teljesen notch-mentes lesz az SE Plus, a Touch ID pedig oldalt a bekapcsológombban találjuk majd. Az eszköz 5,5 vagy 6,1 hüvelykes képernyőt kaphat, még utóbbi egy normál méret – pont ekkora az iPhone 12 is – az 5,5-ös képátló már elég kompakt lenne, aminek valószínűleg sokan örülnének.

A motorháztető alá az A14 Bionic rendszerchip kerülhet majd, az 5G modemmel kapcsolatban még nem érkezett hír, de benne van a pakliban, hogy a versenyképes ár miatt inkább csak 4G-s verzió jön az SE Plus-ból. Úgy tudni a hátlapon egyetlen kamera áll majd rendelkezésünkre, az előlapi szenzor elhelyezkedése még kérdéses, ha valóban szenzorsziget nélkül jön a készülék kíváncsian várjuk, hogy oldja majd meg ezt az Apple. Több forrás szerint a második negyedévben mutatják be a mobilt, az pedig már nagyon a nyakunkon van.