Jön a Facebook fizetős funkciója

A Facebook egy új fizetős funkciót tesztel, amiben a csoportok adminisztrátorai alcsoportokot hozhatnak létre, melyekhez díj ellenében lehet csatlakozni.

crypto50

Mark Zuckerberg néhány napja jelentette be, hogy cégnevüket megváltoztatják Meta-ra. Valamint ezen kívül számos újdonságról is beszélt, amit a jövőben fognak bevezetni. Ezek közül az egyiket úgy tűnik, hogy már tesztelik is egyes régiókban. Ez nem más mint a Facebook-on belül megtalálható fizetős csoportok, aminek köszönhetően a csoportok tulajdonosai bevételre tehetnek majd szert. A bejelentés szerint a csoportok adminisztrátorai termékek árusításával és gyűjtéssel is szert tehetnek bevételre, valamint pénzt is kérhetnek a csatlakozásért.

Tehát konkrétan egy adott csoporthoz való csatlakozásért kell majd a tagoknak fizetni. A Facebook szerint az adminok a csoportokon belül létrehozhatnak még akár egy exkluzív alcsoportot is és megszabhatják, hogy mekkora összegért cserébe tehetik elérhetővé a felhasználóknak az ott található exkluzív tartalmakat, mint például minőségibb tartalmak vagy beszélgetések.

A fentiek alapján valóban egy új Facebook funkcióról van szó, de azt azért meg kell jegyeznünk, hogy más alkalmazások vagy weboldalak terén már találkozhattunk hasonlóval. Például a YouTube esetében a közösségek. Arról nem esett szó, hogy a Facebook, vagyis ezentúl Meta tulajdonában lévő Instagram kap-e ilyen funkciót a közeljövőben. Ebből egyébként szintén tudnának egyesek profitálni, ha olyan képeket lennének képesek közzétenni, amit csak előfizetők, vagy egy adott csoport lenne képes megtekinteni.

A bevezetéssel kapcsolatban egyébként még információt nem tettek közzé, de valószínűleg már nincs sok hátra ha tesztfázisban van a Facebook új funkciója.