Kiderült, hogy miért késik a Samsung új csúcsprocesszora

exynos

Nemrégiben megírtuk nektek, hogy valamiért nem mutatták be a Samsung új csúcsprocesszorát és most a dél-koreai válaszolt a felhozott pletykákra. Mutatjuk a részleteket.

crypto50

Nagy port kavart az internetes tech világban, hogy a tervezett január 11-i napon nem mutatta be a dél-koreai vállalat az Exynos 2200-as lapkát, holott előtte ezt egy hivatalos Twitter posztban erősítették meg. Ahogy az lenni szokott ilyenkor, egyből elindultak a találgatások, hogy mi lehet a gond, vagy mikor érkezhet meg végül a Samsung új csúcsprocesszora.

Több forrás azt állította, hogy elkaszálták a lapkát és csak Snapdragon lapkás Samsung Galaxy S22-es mobiltelefonok jöhetnek, sokan pedig azzal jöttek, hogy egyszerűen csak nem jól működik a processzor.

Nos, a napokban a cég egyik tisztviselője tisztázta a dolgot és kijelentették, hogy a processzorral nincsen semmi gond, sem AP produkcióval, sem teljesítménnyel. Továbbá megerősítették, hogy a lapkát a Samsung Galaxy S22 szériával egy időben fogják leleplezni, így a pontos specifikációkat, majd csak a készülékek bemutatási dátumán tudhatjuk meg, ami állítólag február 8-ra esik majd.

A dél-koreai cég embere azt is megjegyezte, hogy az új GPU (ARM Mali-G78 MP14) megoldhatja az Exynos 2100 processzor problémáit és úgy próbálják fokozni az élményt, hogy egy olyan GPU-t használnak, amit nagy teljesítményű játékokhoz terveztek. Mint azt már többször megírtuk, ezt az AMD-vel közösen fejlesztette a cég. Kíváncsian várjuk az eredményt.


Forrás