Komoly gond van a Samsung csúcsmobiljaival

Amerikában a felhasználók már csoportos keresetet nyújtottak be a Samsunggal szemben egy olyan hiba miatt, amit a dél-koreai vállalat egyelőre nem ismer el.

Több Galaxy S20, S20 Plus és S20 Ultra tulaj is panaszkodik arra, hogy készülékén a kameraüveg rendeltetésszerű használat mellett magától betörik. A mobilt hiába viszik szervibe a felhasználók, ott csak garancián túli javíttatásra van lehetőség, mert a gyártó nem ismeri el a hibát. Ennek költsége a tengerentúlon 400 dollár, ami jelenlegi árfolyamon 119 ezer forint. Nyilván itthon ez is jóval drágább lenne, mint minden. Azt azért jegyezzük meg, hogy egyelőre nem érkezett arról információ, hogy a hazai felhasználókat is érintené ez a probléma.

Az európai és amerikai piacra szánt Galaxy S20 mobilok csak a rendszerchipben különböznek egymástól, a dizájn ugyanaz, benne van a pakliban tehát, hogy előbb-utóbb hazánkban is szembesül majd néhány S20, S20 Plus és S20 Ultra tulaj a fenti problémával. A felpereseket képviselő ügyvédi iroda jogászai szerint, valamilyen tervezési hiba miatt az üveg körül nyomás keletkezik, ez okozza a törést. A Samsung egyelőre nem adott szólalt meg a hibával kapcsolatban.