Lesznek még Exynos chipek a jövőben is

exynos

A dél-koreai vállalat a napokban megjelent pletykákra reagálva kijelentette, hogy nem szünteti meg az Exynos chipek gyártását, sőt versenyképesebbé tennék őket.

A Samsung mindig büszke volt a saját gyártású Exynos lapkáira, amik egész jól teljesítettek a piacon mindig, de a Snapdragon lapkák a legtöbb esetben valamiben mindig jobbnak bizonyultak a prémium szegmensben, így sokaknak nem tetszett az, hogy egyes piacokon Exynos, más piacokon pedig Snapdragon lapkával érkeznek az adott termékek.

A napokban egy olyan hír is megjelent, hogy a Samsung Galaxy S23 sorozatban csak a következő Qualcomm chip fog helyet kapni, ami a cég vezérigazgatójának a nyilatkozatát elnézve igaz is lehet.

A napokban egy dél-koreai jelentés szerint a Samsung valószínűleg egy ideig jegelheti majd az Exynos lapkákat a csúcskészülékekben és majd néhány év múlva (a forrás szerint 2025-ben) piacra dobhatnak egy extra prémium lapkát, amit kizárólag Samsung okostelefonokba terveznek majd, így még jobban lehetnek majd optimalizálva, mint az eddig megjelent modellek.

A cég vezetői állítólag minden piaci elemzést megnéznek és mindenképpen hosszú távban gondolkodnak a saját márkás chipekkel, de még nem tudni, hogy pontosan hogyan is képzelik el a jövőt.


022/07/29/samsung-denies-rumored-discontinue-exynos-chips/”>Forrás