Már tesztelik az USB Type-C-s iPhone okostelefonokat

Az amerikai vállalat a legújabb jelentések szerint már teszteli az USB Type-C porttal felszerelt iPhone készülékeket. Mutatjuk, hogy mit tudunk erről.

crypto50

Az Apple felhasználók már évek óta várnak arra, hogy az iPhone készülékeken végre USB Type-C port legyen felszerelve, hiszen jelenleg is ez a szabvány így nem kellene annyi kábelt otthon tartani, emellett az adatátviteli és töltési sebesség is sokkal jobb utóbbinál. Úgy tűnik, hogy a cég végre beadja a derekát és jöhetnek az első Type-C porttal felszerelt iPhone termékek.

A legutóbbi napokban egy újabb pletyka erősítette meg ezt az információt, ami alátámasztja, hogy a következő évben, az iPhone 15 sorozat tényleg ilyen csatlakozóval lesz felszerelve, hiszen már el is kezdték tesztelni ezeket.

Idén viszont még megmaradhat a Lightning csatlakozó az iPhone 14-es sorozatnál.

Minden bizonnyal ennek a nagy váltásnak az lehet a fő oka, hogy az Európai Bizottság megszavazta, hogy az EU-ban 2023-tól kezdve a szabvány csatlakozó USB Type-C, amit minden eszköznél be kell tartani. Ennek örülhetnek a felhasználók, emellett ez valamivel jobban környezetbarát, mint az, hogy ezer féle kábelt legyártanak minden termékhez, külön-külön.


Forrás