Máris csökkentik az iPhone 14 Plus gyártását

Az iPhone 14 Plus készülék több mint egy hónapja került bemutatásra, viszont csak néhány hete lehet őket megvásárolni, ennek ellenére már is csökkentik a gyártását a pletykák szerint.

Az iPhone 14 sorozat szeptember 7-én került bemutatásra, köztük az iPhone 14 Plus modell is, ami kicsit megkésve került a boltok polcaira, viszont egyes eladási adatok szerint már most látszódik, hogy nem fogja beváltani a hozzáfűzött reményeket.

A forrás szerint az Apple már megkérte több összeszerelő partnert is, hogy csökkentsék a gyártását a készüléknek.

Ennek a legfőbb oka az, hogy jelentősen magas áron került bemutatásra, ami irreálisnak mondható. Az iPhone 14 Plus nyitóára 499.999 Ft, ami tudásban ugyan azt tudja, mint az iPhone 14, míg az iPhone 14 azt tudja, mint az iPhone 13, így nem nagyon éri meg megvásárolni.

Ellenben az iPhone 14 Pro Max 629.999 Ft, ami irreálisan magas ár, de biztosak vagyunk benne, hogy annak már nem számít ez az árkülönbség, aki ennyit költ egy okostelefonra. Emellett ott van még egy ideig az iPhone 13 Pro és Pro Max modell is, amik szintén jobb választásnak tűnhetnek.

Persze a Mini sorozat, ami kivezetésre került, nem érte el azt a célt, amit a cégnél kitaláltak, viszont biztosan kijelenthető, hogy többen vásárolták meg azonos időszakban, mint a Plus modellt.


Forrás