Mate X2: ék alakú dizájnt kapott a Huawei legújabb mobilja

mate-x2-cover

Különleges kialakítást kapott a Huawei legújabb hajlítható mobilja a Mate X2, ami ezúttal is elsőként Kínában lesz elérhető.

A Huawei tegnap lerántotta a leplet legújabb hajlítható mobiljáról a Mate X2-ről. Ahogy arról a korábban megosztott képek is árulkodtak az előző modellekkel ellentétben a Mate X2 esztétikusabban csukható össze, mert csukott állapotban nem lesz lefelé a kijelző egyetlen része sem, kikerülve ezzel a sérüléseket. Csukott állapotban egyébként nem lesz “rés” a telefonban, aminek köszönhetően nagyobb önbizalommal helyezhetjük majd zsebbe is.

mate-x2-2

A bemutatón megtudtuk, hogy a Mate X2 legvékonyabb széle mindössze 4,4 milliméteres és a cirkónium alapú szénszálas panel háznak köszönhetően csak 295 grammot nyom a mérlegen.

mate-x2-1

Nyitott állapotban egy 8 hüvelykes 8: 7,1-es képarányú és 2480 x 2200 pixelfelbontású OLED kijelző tárul elénk. Kívül egy valamivel kisebb, 6,45 hüvelykes  21: 9-es kijelző található, ami szintén OLED technológián alapul. Azt mindkét megjelenítőről elmondhatjuk, hogy támogatja a 90 Hz-es képfrissítést és a DCI-P+ színeket. A belső kijelző mágnesesen vezérelt nanooptikai réteggel van bevonva, ami annyit takar, hogy minimalizálja a fényvisszaverődést és a tükröződést. Megtudtuk, hogy a Mate X2 fényvisszaverő képessége 1,5% alatt van, ezzel szemben a Galaxy Fold2 5%-ot vagy annál többet tudhat magáénak.

mate-x2-3

A telefon hátlapján összesen négy kamerát találunk, mint az elmúlt évek során ezek is a Leica-val közösen lettek fejlesztve. Az elsődleges szenzor 50 megapixeles, 1 / 1,28 ”RYYB érzékelővel és f/1.9 rekeszértékkel rendelkezik, valamint támogatja a OIS-t. Videófelvételt 4K felbontásban képes rögzíteni és a másodlagos kijelzőnek köszönhetően szelfikamerának is használható nyitott állapotban. Van továbbá egy 10X periszkópos kamera f/4.4 rekeszértékkel, OIS-szel és 8 megapixeles RYYB érzékelővel, ez egyébként 20x hibrid zoom-ot és akár 100x digitális zoom-ot kínál. Van továbbá egy 12 megapixeles háromszoros optikai nagyításra képes kamera, a negyedik egy 16 megapixeles ultraszéles látó, de erről más egyéb információ nem érkezett. A kisebb kijelzőn van még egy 16 megapixeles szelfi kamera is, de ezzel kapcsolatban szintén nem tudtunk meg egyebet.

mate-x2-4

A motorháztető alatt természetesen Kirin 9000 processzort és Mali G78 MP24 grafikus gyorsítót találunk. A rendszermemória 8 GB, a tárhely pedig választásunktól függően 256 vagy 512 GB-os lehet. A Mate X2-ben 4500 mAh-s akkumulátort találunk, amit 55 wattos gyorstöltéssel tudunk tölteni USB-C csatlakozón keresztül. A készüléket fekete, kék, rózsaszín és sárga színekben lehet majd megvásárolni, de egyelőre arról nem érkezett hír, hogy Kínán kívül is beszerezhető lesz-e. Ennek ellenére megtudtuk, hogy 2300 euróba fog kerülni, ami átszámítva jelenlegi árfolyamon 825 ezer forintot jelent. Érdekes módon Android 10 rendszerrel debütált a mobil, a kezelőfelület természetesen EMUI, abból is a 11.0-ás verzió.