Még nem szúr ki az Apple a Facebook-kal

Konkrét dátumot nem tudunk a szeptemberi Apple keynote-tal kapcsolatban, de az eddigi pletykák alapján biztos, hogy ebben a hónapban mutatkoznak be a cupertinoi vállalat legújabb készülékei. 

brave_banner_3_gsmring

Még nem világos, hogy a koronavírus terjedésének lassítása miatt hozott szankciók mennyire befolyásolják az Apple ellátási láncának megfelelő működését. Felmerültek olyan pletykák is, hogy a legújabb iPad Pro modellekben bemutatott LiDAR szenzor hiányozhat majd az iPhone-ok hátlapjáról, a legfrissebb infók azonban ennek ellentmondanak. Mivel a forrás egyik esetben sem hivatalos, nehéz lenne megmondani melyik leakster-nek lesz majd igaza.

Arra viszont lehet készülni, hogy a korábbi évektől eltérően az iPhone 12 mobilok nem lesznek rögtön elérhetőek a bemutató után. Jött még egy hír, aminek valószínűleg sokan nem fognak örülni, ez az 5G modemeket érinti.

Köztudott, hogy az idei iPhone-ok lesznek az Apple első 5G képes telefonjai, de nem mindegyik eszköz lesz képes kapcsolódni a szupergyors 5G hálózatra. Állítólag az iPhone 12 Pro Max kivételével a többi modell csak a “lassabb” Sub-6 típusú 5G hálózatra tud majd csatlakozni. Az iPhone 12, iPhone 12 Max és iPhone 12 Pro-nál ugyanis nincs elég hely az ehhez szükséges extra magas frekvenciájú (24-100 GHz-es) antenna telepítéséhez. Mindemellett a gyengébb akkumulátor kapacitás miatt, gyorsabban merülne a többi modell, ami jelentősen rontaná a felhasználói élményt.

Az új iPhone-okkal érkezik az iOS legfrissebb verziója is, ez lehetővé tette volna a felhasználók részére, hogy egyszerűen letiltsák az Identifier For Advertisers-t, amit a Facebook is használ a hirdetések célzása során. Az Apple a közelmúltban bejelentette, hogy egyelőre késlelteti ezt a funkciót, időt adva ezzel a nagyvállalatoknak.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.