Megérkezett a Google Stadia – játssz 4K-ban egy pizza áráért

Néhány hónap várakozás után végre hazánkba is megérkezett a Google régóta várt játékstreaming szolgáltatása, a Stadia. 

A Stadia felhő alapú játékot tesz lehetővé, tehát a játékot le sem kell tölteni és gyakorlatilag bármilyen okoseszközön futtathatjuk, mindenféle hardverigény nélkül. Konkrét gépigénye sincs a Stadia-nak, egyetlen megkötés, hogy stabil, gyors internetkapcsolat kell hozzá. A Google Magyarország mellett Csehországban, Lengyelországban, Portugáliában, Romániában, Szlovákiában, Ausztriában és Svájcban is elérhetővé tette a szolgáltatást, így több millió új felhasználó számára nyílt meg a lehetőség, hogy kedvenc játékával játsszon letöltés nélkül. Amennyiben már van Gmail fiókod, azzal be is tudsz jelentkezni a Stadia-ra és rögtön át is nézheted a játékkínálatot.

Ha van Xbox vagy Playstation kontrollered USB-n vagy Bluetooth-on csatlakoztathatod a laptopodhoz vagy telefonodhoz (de akár TV-hez is Chromecast-tal) és már játszhatsz is a Stadia-n. A Google hivatalos oldalán megtekinthető, hogy pontosan melyik okostelefonok és kontrollerek a támogatottak. Külön pozitívum, hogy Xbox 360 kontrollerrel is működik a dolog.

Stadia

Fontos megemlíteni, hogy 4K felbontásban több mint 20 GB adatotforgalmat is generálhat a Stadia óránként. Az internetkapcsolattól függően 720p vagy 1080p felbontásban is megjelenhetnek a játékok az adott eszközön, legalább 10 Mbps sebességű internetkapcsolat javasolt a Stadia-hoz, 4K felbontás esetében legalább 35 Mbps sebességű hálózattal kell rendelkezned.

A Stadia egyik nagy előnye, hogy nem kell minden évben új hardvert vásárolni és a játékok azonnal indulnak letöltés és várakozás nélkül. Akik most regisztrálnak, ki is próbálhatják a a Destiny 2 vagy a Super Bomberman R Online játékokat teljesen ingyen.

Minden új felhasználó most egy hónapra megkaphatja ingyen a Stadia Pro hozzáférést is, amennyiben igényli. Ennek ára egyébként havonta 2.990 Ft lesz és minden hónapban adnak valami ingyenes játékot mellé. A Pro csomaggal már 4K felbontásban is játszhatunk, támogatott továbbá a HDR és az 5.1-es térhatású hangzás is. Aki előfizet a Pro-ra 3.000 Ft kedvezmény kap az első vásárlásnál.

Érdemes letölteni a Play Áruházból egy próbát megér, az egész applikáció teljesen magyar és igényes felületet kreált neki a Google. A webes felületet elég a böngészőből megnyitni. Az elkövetkezendő 24 órában mindenki számára elérhetővé teszik a keresőóriás a Stadia-t, ha véletlenül olyan hibaüzenetet kapsz, hogy nem támogatott országban élsz, érdemes megpróbálni picit később.

Képek: Google

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.