Saját konzollal jelentkezik a KFC és kaját is lehet melegíteni benne

Bár a cím alapján sokan azt hihetik, hogy áprilisi tréfáról van szó, de nem. A Kentucky Fried Chicken gyorsétteremlánc valóban egy saját konzolt dob piacra, egyedi dizájnnal és egy nem mindennapi funkcióval. 

Nem tudni honnan jött az ötlet a KFC-nek, de cég vezetése még viccesen meg is jegyezte, hogy ezzel el is dőlt az Xbox vs. Playstation csata sorsa. Nyilván bombasikerre ők sem számítanak, ezért meglehetősen limitált számban kerül piacra az eszköz. A masina ugyan a KFConsole névet kapta, de valójában egy gamer PC-ről van szó, amit Cooler Master csapata rakott össze.

Bár a pontos specifikációkat nem kötötték az orrunkra, de annyi kiderült, hogy a burkolat alatt 9. generációs Intel Core i9 processzort találunk, egy cserélhető Asus videokártya mellett, ami mellesleg ray tracing-képes és megbirkózik a 4K-s felbontással is. A tárhely sincs elaprózva, 2 db 1 TB-os Seagate SSD-re lehet majd pakolni a játékokat, támogatott továbbá a 240 Hz-es képfrissítés és a VR is, de ehhez a perifériákat külön kell majd megvenni.

KFConsole

Akárcsak minden konzol vagy PC ez az eszköz is melegszik használat közben, itt viszont a keletkezett hőt elvezetik a perifériáktól a Chicken Chamber névre keresztelt tárolóhoz. Ennek konkrétan az a szerepe, hogy ételt lehessen melegíteni benne. Sütni főzni azért nem lehet, az a hőmérséklet már durva lenne, de valakinek kihült a Hot Wings nem kell felkelni a gép elől, hogy elmenjünk a mikróig, elég betenni a Chicken Chamber-be.

Arra mondjuk nem tért ki a KFC, hogy a konzolt miként kell majd tisztítani, a hardvernek biztosan nem tesz jót egy kis szósz vagy zsír, de nyilván ezt ügyesen kitervelték a mérnökök és az a konzolhoz kapott használati utasításban minden légyeges információt megtalálunk erről.

A megjelenéssel kapcsolatban egyelőre nem árultak el részleteket és a pontos árat is homály fedni. Egyes külföldi hírportálok szerint legalább 5-600 dollárt biztosan elkérnek majd a KFConsole-ért, de ez csak spekuláció. Mivel limitált számban került piacra, benne van a pakliban, hogy ennél jóval drágább lesz az eszköz. A hazai forgalmazásra nem sok esély van.

Szavazz 2020 legjobb csúcsmobiljára!

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.