Megváltozik a Google Chrome böngésző

chrome

A Google tovább fejlesztette az egyik legnépszerűbb böngészőt a Google Chrome-ot. Mutatjuk, hogy mit kell tudni a változásokról.

crypto50

A Google Chrome a világon az egyik legnépszerűbb böngésző alkalmazás, amit több millióan használnak világszerte, hiszen számos népszerű funkcióval rendelkezik. A cég mindig odafigyel a felhasználóira szokásához híven, olyannyira, hogy az év elején egy újabb frissítést hozott el, ami számos újítást tartalmaz.

Az új platformot január 4-én mutatták be, mind Windows, Mac és Linux rendszert futtató eszközökre, Chrome 97 néven. A frissítés számos új funkciót és hibajavítást hozott el, ami részletesen megtekinthető az alábbi linken. A frissítés összesen 37 hibajavításból áll, ami sok ember számára segítség lehet.

chrome

a HVG cikke kiemeli, hogy az egyik legnagyobb újítás az az, hogy a Chrome 97 már azt is engedélyezi, hogy a felhasználó olyan adatokat is el tudjon távolítani a böngészési weboldalakról, amire eddig nem volt lehetőség, így kevesebb információt hagy maga mögött. Azt is kiemelik, hogy eddig csak arra volt lehetőség, hogy a cookie-kat töröljük.

Ezáltal az oldalak kevesebb információkat tudnak rólunk elraktározni, viszont ki kell emelni, hogy ez nem automatikus funkció, hanem be kell kapcsolni a telepítés után.

Ezt a Beállításoknál, az Adatvédelmi és biztonsági fülön lehet megtenni. Emellett több kényelmi funkció is bevezetésre került, például, ha valamelyik oldalon nagyítva használjuk az adott felületet, azt megjegyzi a böngésző akkor is, ha be van zárva használat után.


Forrás