Megvan a Galaxy S20 és a Fold 2 bemutatójának időpontja

Tavaly közvetlenül az MWC előtt leplezte le a Samsung a Galaxy S10 szériát és a Galaxy Fold-t. Idén is hasonló lesz a forgatókönyv, de most a bemutatót még korábban tartják.


Rengeteg telefonról rántják le a leplet a Mobil Világkongresszuson, de a Samsung legújabb csúcsmobiljai biztosan nem lesznek ott a barcelonai shown. Akárcsak az előző évben, a dél-koreaiak most sem szeretnék ha másik cégekkel kellene osztozniuk a felhasználók figyelmén, ezért február 11-én mutatják be a Galaxy S20 szériát és a Galaxy Fold következő generációját. A Unpacked esemény San Franciscóban lesz, amit természetesen élőben fognak közvetíteni a Samsung hivatalos weboldalán és Youtube csatornáján.

Legalább négy mobilra számítunk, de pontos nevet még egyikhez sem tudunk. Pletykaszinten felmerült, hogy Galaxy S10 után a Galaxy S20 fog következni, de ez a Samsung egyelőre nem erősítette meg. A három új Galaxy S modell mellé jön a Galaxy Fold folytatása is, ami szakíthat az előd dizájnjával és egy sokkal kompaktabb külsővel fog debütálni.

A legkisebb és legolcsóbb változat a Galaxy S20 lesz, ez tekinthető majd a Galaxy S11e utódjának. A készülék 6,2 hüvelykes kijelzővel 4000 milliamperórás akkumulátorral és három darab hátlapi kamerával fog érkezni.

A sorozat középső tagja a 6,7 hüvelykes AMOLED panellel, és négy hátlapi kamerával szerelt Galaxy S20+ lesz. Az akkumulátor kapacitása itt már 4500 milliamperóra és a RAM, valamit a tárhely mérete is valamivel nagyobb, mint a Galaxy S20 esetében.

A Galaxy S20 Ultra pedig öt darab hátlapi kamerát, 6,9 hüvelykes AMOLED kijelzőt és egy méretes 5000 milliamperórás telepet kap. Mindhárom modell 120 Hz-es képfrissítéssel és 108 megapixeles fő kamerával jön. A motorháztető alá pedig a legújabb Exynos vagy Snapdragon lapka kerül.

Az állítólagos Galaxy Fold 2 nagyjából feleannyiba fog kerülni mint az elődje, az eddigi pletykák alapján 1000 dollár körüli összeget (kb. 300.000 Ft) kérnek majd érte. A dizájn is teljesen eltérő lesz, a kiszivárgott képek szerint egy olyan hajlítható kijelzős kagylótelefont kapunk, mint a novemberben bemutatott Mororola Razr 2019.fold-2-2

Bő egy hónap van hátra tehát a bemutatóig, gyaníthatóan az elkövetkezendő 4-5 hétben alaposan megszaporodnak majd a Galaxy S20 mobilokkal és a Fold 2-vel kapcsolatos hírek.