Minden iPhone 15 modellről eltűnhet a notch

Az amerikai vállalat az idei évben piacra dobhatja az iPhone 15-ös szériát, ami a jelek szerint tartogathat majd meglepetéseket. Mutatjuk, hogy mit tudunk erről.

Az Apple előző évben szeptemberben mutatta be az iPhone 14 sorozatot, ahol néhány újítást láthattunk, de leginkább az iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max modelleknél.

Egyrészt kamerás fronton egy új 48 MP felbontású lencsét kaptak meg, valamint eltűnt a kijelzőről a notch, helyette pedig egy Dynamic Island elnevezésű megoldással találkozhattunk.

Ez a képeken is látható, a lényege, hogy egy kapszula alakú sziget helyezkedik el a terméken, amiben helyet kapott a szelfi kamera és a 3D-s arcfelismerő. A sima iPhone 14 és iPhone 14 Plus modellnél viszont maradt a régi megoldás, ahol maradt a notch. Ennek viszont az iPhone 15 szériánál vége lehet, ugyanis a legújabb szivárgások szerint a széria minden tagja Dynamic Island megoldással jöhet.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy biztosan tovább drágulnak majd az új modellek, az viszont nem garantálható, hogy a 60 Hz-es képfrissítés változni fog. Mindezek mellett az iPhone 16 Pro modelleknél debütálhat egy kijelző alá épített arcfelismerő, ami nagy változásokat hozhat el. Persze itt meg kell jegyezni, hogy ezek csak pletykák, egyáltalán nem biztos információk.


Forrás