Mindenkinek jár az ingyen net a Vodafone-nál!

A havidíjas és feltöltőkártyás Vodafone előfizetők is kapnak 5 GB belföldön és roaminggal is felhasználható díjmentes adatkeretet. 

A Vodafone újabb extra 5 GB díjmentes adatkerettel lepi meg az ügyfeleit, amit minden lakossági havidíjas és feltöltőkártyás, illetve üzleti (egyéni vállalkozói és kisvállalati) előfizetés esetében aktivál a szolgáltató. Az adatkeretet egészen szeptember 19-én éjfélig lehet majd felhasználni. Nem kell bekapcsolni semmit az applikációban és SMS-t sem kell küldeni sehová, mivel minden érintett számára a Vodafone ingyenesen aktiválja a szolgáltatást. A cég közleménye szerint az extra 5 GB adat a tarifacsomag adatkereténél nem jelenik meg és SMS-ben sem értesítenek senkit az aktiválásról.

A Vodafone a napokban elindította az eSIM szolgáltatást is. Magyarországon első körben a Telekom előfizetői számára adatott meg a lehetőség, hogy készülékeiket eSIM-mel is használhassák. A Vodafone weboldalán található információk szerint az új és a meglévő ügyfelek is díjmentesen juthatnak eSIM-hez. A Telekommal ellentétben a Vodafone nem csak havidíjas ügyfeleknek számára biztosítja ezt a szolgáltatást, hanem feltöltőkártyások is igénybe vehetik. Fizetni csak akkor kell az eSIM-ért, ha a készülék elveszett, ilyen esetben az új eSIM-profil létrehozásának költsége megegyezik a fizikai SIM kártya cseréjének költségével.

A fizikai SIM-et csak személyesen, Vodafone üzletben lehet eSIM-re váltani. Jelenleg az új iPhone-ok, a Galaxy Note és Galaxy S, valamint a Galaxy Fold és Flip modellek esetében tudnak eSIM-et kérni a felhasználók.