Mit éri meg jobban megvenni, Samsung Galaxy S22 vagy iPhone 14?

s22

Az amerikai vállalat néhány hete piacra dobta a legújabb telefonjait, köztük az iPhone 14-et is, amit most a Samsung Galaxy S22 készülékkel hasonlítunk össze nektek.

Az Apple szeptember 7-én dobta piacra az iPhone 14 okostelefont, ami a legolcsóbb modell az új sorozatból. A Samsung a Samsung Galaxy S22 okostelefont februárban mutatta be. Most ezt a két terméket fogjuk összehasonlítani nektek, ami jól jöhet, ha valaki éppen ezek között a termékek között variál.

Mindkét kijelző egy 6,1 colos FHD+ felbontású panel, a Samsung esetén Dinamikus Amoled 2X, míg az iPhone 14 esetén egy Super Retina XDR OLED. Ami itt a Samsung Galaxy S22-nél előnyösebb, az a 120 Hz-es képfrissítés, ugyanis az Apple terméke csak 60 Hz-re képes.

Hardveres fronton abszolút kijelenthetjük, hogy mindegyik csúcsteljesítményt nyújt és egyik terméken sem fog akadozni semmilyen applikáció, de ha azt nézzük, hogy teljesítményi pontszámokban, hogy állnak a készülékek, akkor itt az Apple jön ki jobban.

Ez kihat az üzemidőre is, így valamivel tovább bírja egy feltöltéssel az amerikai vállalat terméke. RAM-ok tekintetében 8GB van a Samsung termékében, ahol elérhető még a RAM Plus funkció, így ezt kilehet tolni további 8GB-al, az iPhone 14-nél pedig 6GB van a termékben alapból.

Kamerás fronton a dél-koreai vállalat terméke jeleskedik, hiszen a főkamera felbontása nagyobb (50 MP) ráadásként rendelkezik egy 3X optikai zoom-al rendelkező lencsével, ami az Apple termékeknél, csak a Pro variánsokban érhető el.

Végezetül az árazás mellett sem szabad elmenni, hiszen míg Magyarországon a 128GB-os Samsung Galaxy S22 349.999 Ft, addig az iPhone 14 128GB 449.999 Ft. Persze emellett rengetegszer vannak jó akciók a Samsung készülékére, mint például most is, hiszen ajándékkártyán 50.000 Ft visszajár a MediaMarkt üzletekben a termék vásárlásakor, valamint készülékbeszámítás esetén további kedvezmények érhetőek el, ebben a hónapban.


Forrás