Nagyobb kijelzővel, alacsony árcímkével érkezik a Xiaomi Mi Smart Band 6

mi-band-6-cover

Ez a legnagyobb fejlődés azóta, hogy a Mi Band 3 színes képernyővel került piacra. A Xiaomi Mi Smart Band 6 okostelefonokból merít ihletet, és lekerekített sarkú kijelzővel rendelkezik.

Kijelző

A hivatalos számok szerint 1,56” méretű kijelzője van, bár kialakítása miatt bonyolult mérni. Fontos kihangsúlyozni, hogy körülbelül 50%-kal nagyobb kijelzőt kapunk, mint az előző generációnál. A 152 x 486 (326 ppi) felbontás és 450 nit-es fényerő jellemzi. A védelemről edzett üveg borítás gondoskodik, ami valamelyest ellenáll az ujjlenyomatnak.

Funkciók

A másik jelentős újítás az SpO2-mérés beépítése. Ez lehetővé teszi a vér oxigénszintjének nyomon követését edzés közben, de a légzés minőségét is mérhetjük alvás közben, valamint a REM nyomkövetés is elérhető (gyors szemmozgás követése, ami a mély alvást méri, amikor az izomaktivitás lassulni kezd). A pulzusmérő továbbra is a funkciók között van, és már biztosított a pulzus folyamatos mérése.

A 125 mAh-s LiPo akkumulátor ugyanolyan kapacitású, mint a korábbi modellnél, és a megnövekedett képernyőméret ellenére ugyanazt a 14 napos üzemidőt ígéri a gyártó. Ez a Band is ugyanazt a mágneses módszerrel alkalmazott töltést használja, mint elődje.

 

További jellemzők a nők egészségének nyomon követése és a stressz figyelése. Ami a testmozgást illeti, ebben már 30 fitness mód van, a korábbi 15-höz képest. Ezen üzemmódok közül 6 érzékelhető automatikusan: gyaloglás, futópad, kerékpározás, evezőgép (ergométer) és elliptikus tréner.

Az új Smart Band 5 ATM-ig vízálló, így úszhatsz és snorkelezhetsz is benne. Szilikon pántok elérhetők, fekete, narancssárga, sárga, olíva, elefántcsont és kék színben. A pánt mérete 47,4×18,6×12,7 mm (kb. azonos méretű a korábbival), a hossza 155 mm és 219 mm között állítható.

A Xiaomi Mi Band 6 első körben Kínában lesz megvásárolható 230 CNY-ért (10.500 Ft). Az NFC verzió 280 CNY (13.000 Ft).