Nem fogy jól az iPhone 12 mini

Az iPhone 12 széria világszerte sikeres eladásokat produkál. Az iPhone 12 mini iPhone 12, iPhone 12 Pro és az iPhone 12 Pro Max közül a vásárlók a legkisebb modellből vásárolják a legkevesebbet a fogyási adatok szerint.

Amerikában 2021 első negyedévében az iPhone eladások 64%-át tette ki az iPhone 12-es sorozat. Az iPhone 12 mini modellek eladása csupán 6% ebből az adatból. Népszerűbbek voltak az iPhone SE és iPhone XR modellek 7%-9%-os eladási aránnyal. A többi iPhone 12-es modell eloszlásai eloszlanak, hiszen az iPhone12, iPhone 12 Pro és iPhone 12 Pro Max modellből is a CIRP adatai alapján 20% fogyott. A legnépszerűbb iPhone készülék az iPhone 11 volt ebben az időszakban a maga 24%-os eladási számával. Ez a készülék az USA-ban 599 dollár.

Ezek az adatok azt mutatják, hogy egyértelműen a nagyobb méretű Apple eszközök a népszerűbbek a felhasználók körében. Ez az Apple számára jó hír, hiszen nagyobb készülékeken nagyobb a haszon így a haszonkulcs is folyamatosan növekedik. Egy átlagos iPhone eladási ár 2021 első negyedévében 847 dollár volt. Ez több mint 50 dollárral több, mint 2020 első negyedévében.

Az alacsony eladási számok a kompakt méretű készülékeknél természetesen nem azt jelentik, hogy az Apple ne készítene többé kis telefont, hiszen egy felhasználói rétegnek mindig az lesz az első szempont, hogy a telefon kis helyen is elférjen.