Nem is lett olyan drága a Black Shark 3 és Black Shark 3 Pro

A Xiaomi bemutatta legújabb gamer mobiljait, a Black Shark 3 és Black Shark 3 Pro rengeteg játék-központú funkcióval érkezett, és a piacon jelenleg elérhető legerősebb hardvert kapták.


A Black Shark 3 Pro néhány extra funkciót is kínál az alapmodellhez képest, egyrészt a kijelző 7,1 hüvelykes OLED panel QHD+ felbontással, 90 Hz-es képfrissítéssel és 270 Hz-es érintésérzékeléssel. A készülék kapott két fizikai gombot is, amik egy mechanizmus segítségével jönnek elő a házból. Ezek a Xiaomi szerint 1 millió gombnyomást minden gond nélkül kibírnak. Az akkumulátor kapacitása is valamivel nagyobb, egész pontosan egy 5000 milliamperórás telep felel az energiaellátásért és támogatott a 65 W-os gyorstöltés, aminek köszönhetően 38 perc alatt teljesen feltölthető az eszköz USB C porton keresztül.Black Shark 3 Pro

Apró eltérés még, hogy a Pro verzió LPDDR5 memóriával is beszerezhető, de csak a 12 GB RAM-mal szerelt modell, a 8 GB-os variáns LPDDR4X-et kapott. Tárhely szempontjából csak 256 GB-os változat van. A mobil lelke a nyolcmagos Snapdragon 865 lapka, a Xiaomi arra külön most nem tért ki, hogy milyen spéci hűtőrendszert kapott a chipset. Főbb funkciók közé tartozik még az 5G és WiFi 6 támogatás, van 3,5 milliméteres jack kimenet és a hátlapra került egy mágneses töltőcsatlakozó is, ez 18 W-ot tud. Utóbbi arra jó, hogy játék közben ne zavarjon a készülékből lógó kábel.

A dizájn hasonlít az elődmodellre, hátul RGB-s megújult Black Shark logó, elől sztereó hangszórók és picit vastagabb alsó és felső káva van. A szelfikamera 20 megapixeles, a hátlapon pedig három szenzor dolgozik. A fő modul 64 megapixeles, f /1,8-as rekeszértékkel, mellé jön még egy 13 megapixeles ultraszéles látószögű lencse, illetve egy 5 megapixeles mélységérzékelő.

A Black Shark 3 Pro fekete és szürke színekben kerül forgalomba, első körben Kínában, ott 4699 jüan a kezdőár, ami a mostani árfolyamon átváltva 202 ezer forint. A későbbiekben várható a nemzetközi premier is, pontos dátumot még nem tudunk, de gyaníthatóan valamivel drágábban kerül forgalomba a világ többi országában a készülék, de még így is olcsóbb lesz mint a többi 5G képes csúcsmobil.

A standard Black Shark 3 valamivel kisebb mint a nagytesó, a kijelző mérete 6,67 hüvelyk a felbontás pedig Full HD+. Ebből adódóan az akkumulátor is gyengébb, a kapacitása 4720 milliamperóra, de a 65 W-os gyorstöltés itt sem hiányzik a repertoárból.Black Shark 3A RAM és a tárhely is eltér a Pro-hoz képest, 8/128, 12/128 és 12/256 GB-os verziók kerülnek majd forgalomba, de ezek közül mindegyik LPDDR4X. A többi specifikáció megegyezik és a külső is ugyanaz, leszámítva a méretbeli különbséget. A legolcsóbb változat ára Kínában 3499 jüan, ami átváltva 150 ezer forint.