Pro változat is lesz a Black Shark 3-ból

A Xiaomi vezérigazgatója, Lei Jun folyamatosan szivárogtatja az információkat a Black Shark 3-ról. Most megtudtuk, hogy készül egy Pro változat is, nézzük miben különbözik majd ez a másik modelltől.


Meglepő módon a Black Shark 3 mellé idén érkezik egy Pro variánst is. Az már biztos, hogy az akkumulátor kapacitása eltérő lesz, olyan nagy különbség viszont nem lesz ezen a vonalon a két készülék között. A sima Black Shark 3 állítólag 4720, a Pro verzió pedig 5000 milliamperórás teleppel érkezik és mindkettő támogatni fogja a 65 Wattos gyorstöltést és a hátlaphoz csatlakoztatható mágneses töltőt.

A Black Shark 3 Pro viszont az egyik oldalra kap két mechanikus gombot is, amik alapesetben egy síkban vannak a készülék házzal, játék közben viszont 1,5 milliméterre kiemelkednek a onnan. Ez a két gomb 21 milliméter hosszú lesz, és a Lei Jun azt is elárulta, hogy rengeteg tesztnek vetették alá őket. Garantáltan kibírnak 1 millió lenyomást és legalább 300.000 alkalommal csalogathatjuk őket elő a telefonból. Hasonló megoldást kapacitív gombokkal már láthattunk gamer mobilokon, de a mechanikus pontosabb vezérlést és jobb visszajelzést kínál, így ebből a szempontól sokkal jobbnak mondható.

A Black Shark 3 duó Snapradgon 865 lapkával és 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával fog érkezni, a RAM mérete akár 16 GB is lehet. A napokban az AnTuTu-nál is felbukkant az egyik modell és egyből meg is döntött minden eddigi rekordot. A Xiaomi legújabb mobiljainak bemutatója jövő héten kedden esedékes, de addig még biztosan fogunk hallani a róluk.