Közel a Xiaomi 13 sorozat globális bevezetése

A kínai vállalat hamarosan hivatalosan is bemutathatja a Xiaomi 13 sorozatot, ami a napokban megjelent szivárgások szerint nagyon közel került a globális bevezetéshez.

A Xiaomi 13 és Xiaomi 13 Pro sorozat Kínában már bemutatásra került, de a jelek szerint hamarosan a globális piacon is megtörténhet a bemutatás. A készülékek több adatbázisban is megjelentek, ami azt mutatja, hogy közel a bejelentési dátum.

Ennek a pontos dátuma egyelőre még nem ismert, de valószínűleg először az indiai piacon fognak megjelenni a termékek, ezt követően pedig az európai piacra is elérhetnek.

Hardveresen mindkét modell egy nyolcmagos Snapdragon 8Gen2 SoC lapkát fog megkapni, a RAM méret minimum 8 GB lesz, a belső tárhely pedig 128 GB. Ha a kijelzőket vesszük szemügyre, akkor láthatjuk, hogy a sima Xiaomi 13 egy kompaktabb mérettel fog rendelkezni, egy 6,36 colos FHD+ felbontású és 120 Hz képfrissítésű AMOLED kijelzővel, míg a Pro modell egy 6,73 colos QHD+ panelt kaphat meg.

A főkamera mindkét esetben 50 MP-es lesz, emellett rendelkezni fognak optikai képstabilizálással is, valamint azt is ki kell emelni, hogy a Leica felirat is megtalálható lesz a hátlapi kameraszigeten. Persze ezeknek az újításoknak ára lesz, így biztosak lehetünk abban, hogy még az előd szériánál is jóval drágábbak lesznek a cég termékei.


Forrás