Nemsokára kezdetét veszi az utolsó CS:GO bajnokság: a Blast Paris Major 2023

A CS:GO a League of Legends, de akár a sokak által ismert FIFA játékok is nagyon népszerűek a rajongók köreiben.

A Counter-Strike:Global Offensive a legnépszerűbb játékok közé tartozik az e-sportok terén. Évente több kisebb bajnokságot, illetve 1-2, Valve által szponzorált bajnokságokat, úgynevezett major eseményeket szerveznek, épp a közeljövőben kerül megrendezésre a párizsi CS:GO major bajnokság a Blast Paris Major 2023, amelyeknek a selejtezői május elejéig zajlanak majd, a Major torna pedig május 8-21. között kerül megrendezésre. Megismerni a következő Counter Strike események menetrendjét, illetve tenni a versenyekre a GGBET oldalon lehet, ahol a már lejátszott versenyek eredményét is elolvashatjuk.

A Valve Corporation egy washingtoni székhelyű videójátékokat fejlesztő vállalat, amely nevéhező olyan játékok fűződnek, mint a Half-Life 2, a Counter-Strike, vagy a Day of Defeat. A CS:GO major bajnokságok menete úgy néz ki, hogy a világ bármely pontjáról kvalifikálhatják magukat a csapatok a helyi minor bajnokságokon, hogy ők lehessenek a 16 részt vevő csapat egyike.

A Párizsban megrendezett major verseny lesz az utolsó Counter-Strike:Global Offensive esemény, a játékot a Counter-Strike 2 váltja fel, aminek az első major versenyét 2024 márciusában tartják majd. Azt még nem tudni, hogy pontosan hol és kik szervezik, de minden bizonnyal Katowice fog majd otthont adni a világ első CS2 tornájának. A CS2 már nyáron le fogja váltani teljesen a CS:GO-t és napról napra egyre több információ jelenik meg a legújabb Counter-Strike játékkal kapcsolatban. Az új játék miatt a Valve hivatalosan is bejelentette, hogy az őszre tervezett Major elmarad, így 2023-ban egyetlen Major torna lesz: a BLAST.tv Párizs Major

Rengeteg dolog változott az új játékban: dinamikusak lettek a füstök, búcsút intettünk a tickrate-nek és a pályák is alapos grafikai fejlődésen mentek át. De a teljes megjelenés még várat magára, tehát egyelőre csak béta tesztelőként lehet hozzáférni a nyáron megjelenő CS2-höz. A Counter-Strike 2 bétája csak Windows rendszeren érhető el és egyelőre csak gyelőre csak DM és nem rangsorolt MM van, ezek is csak Dust2-n. A CS:GO raktáradból minden fegyvered, matricád és egyéb CS:GO itemed használható a Counter-Strike 2-ben. A Counter-Strike 2 korlátozott teszt alatt a játékosok nem módosíthatják az itemeket a Counter-Strike 2-ben. Ide tartozik a matricák felhelyezése, a matricák lekaparása, a csere-szerződések használata és egyéb módok, amelyekkel a játékosok módosíthatják játékon belüli tárgyaikat. Ha ilyesmit tervezel, azt csak a CS:GO-ban teheted meg. A Counter-Strike 2 megjelenése valamikor 2023 nyarán várható.

MEGOSZTÁS