Netre fel: 20 ezer forintos állami támogatás jár új mobil vásárlására

okostelefon

Hétfőtől indul a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) irányításával a Netre fel nevű új program, aminek keretén belül 20.000 Ft támogatást ad az állam bárkinek, aki elavult mobiltelefonját egy újabb okostelefonra cserélné. 

crypto50

A mobilszolgáltatók 2022-2023 környékén a tervek szerint kivezetik a 3G technológiát Magyarországon. Ebből adódóan a 3G-t használó készülékeket már nem lehet majd olyan formában használni, mint korábban. Mivel egy alsókategóriás okostelefon is több tízezer forintba kerül, egyes családoknak jelentős megterhelést jelent egy új, 4G képes okostelefon vásárlása.

Netre fel
Forrás: Netrefel.hu

Ezért a magyar állam 20.000 forinttal támogatja a rászorulóknak a készülékcserét, ehhez persze a régi elavult mobiltelefon le kell adni. Első körben a használatban lévő 3G-s modellek esetében, májustól pedig a 2G képes készülékek cseréjéhez lehet igényelni a 20.000 forintos támogatást.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság természetesen elsősorban a rászorulóknak kíván segíteni a Netre fel programmal, ezért a támogatás a maximum 120.000 forint értékű mobilok esetében használható fel. Az NMHH közleménye alapján országszerte ötven kereskedő közel 700 kereskedelmi pontján lehet majd igénybe venni a támogatást. A régi mobilt a kereskedőnél kell hagyni, neki kell majd gondoskodni annak megsemmisítéséről.

Ha részletesebben is szeretetnél tájékozódni a programról, a netrefel.hu hivatalos oldalán minden lényeges információt megtalálsz.