Nyújtható kijelzőt fejleszt a Samsung

samsung

A Samsung rengeteg energiát és pénzt fordít innovációra és fejlesztésre. Újabb mérföldkő elé érkezett a vállalat. Mutatjuk, mit találtak fel.

INLOCK

A hajlítható kijelzős telefonok bevezetése után, most ott tartunk, hogy az idei évben egyre több gyártó kezd el forgalmazni ilyen típusú készüléket. Ettől függetlenül még koránt sem mondhatjuk azt, hogy nagy piacot képez ez a terméktípus.

Ennek ellenére a dél-koreai cég a jelenlegi technológia továbbfejlesztése mellett már azon is dolgozik, hogy ezt követően milyen újítást tudnak majd piacra dobni. A Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) kutatói az előző héten egy olyan tanulmányt tettek közzé, amiben a nyújtható OLED kijelzőket firtatják. A cég mérnökei szerint, ez lehet jövő.

Ezek a panelek minden irányba nyújthatóak, akárcsak egy gumiszalag és könnyen formázhatóak. A cég azt mondja, hogy stabil teljesítmény értek el az ilyen típus eszközöknél, nagy nyúlással.

Egy pulzusmérőn mutatták be először a kijelzőt, ami valós időben tudja mérni, folyamatosan a felhasználó pulzusát. A képen láthatjátok, hogy hogyan is kell ezt elképzelni.

nyújtható

A Samsung reméli, hogy olyan szintre tudják tovább fejleszteni az eszközt, hogy azt tömegtermelésre lehet majd bocsájtani. Később orvosi eszközökhöz is használnák a nyújtható kijelzőket. Ez a fejlesztés a korai szakaszában van, így amíg használható lesz okostelefonoknál vagy okosóráknál több évet kell várni. Csak úgy, mint a hajlítható kijelzős készülékéknél volt.

Forrás