Olcsóbbak lehetnek a jövőre megjelenő iPhone modellek a Samsungnak köszönhetően

írta: Robi

Annak ellenére, hogy a Samsung és az Apple szokták szívni egymás vérét, a háttérben igen jó üzleti kapcsolatot ápolnak, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy jövőre is a dél-koreai cég lehet az Apple legnagyobb beszállítója.


Az iPhone X OLED paneljét a Samsung Display International gyártotta, de az idén bemutatott iPhone XS és XS Max megjelenítőjének gyártásában is benne volt a keze. Az elmúlt időszakban az OLED panelek gyártási költsége csökkenő tendenciát mutat, így a Samsung azokat jóval kedvezőbb áron tudja majd kínálni. Ez persze nem megy a minőség rovására, mivel a jövőre érkező iPhone készülékekben elvileg az Y-Octa panelek lesznek megtalálhatóak, ilyet találunk a Galaxy Note 9-ben vagy a Galaxy S9 duóban is.

Ez a technológia lehetővé teszi, hogy sokkal olcsóbban vékonyabb és könnyebb paneleket gyártsanak le és így az Apple-nek is lesz rá lehetősége, hogy kedvezőbb áron kínálja a 2019-es iPhone telefonokat. Reméljük ezt azért ki is fogja használni az Apple, persze úgy, hogy a felhasználók is jól járjanak vele.

forrás: gizmochina