Renderképeken és videón a Galaxy Note 10 Pro

Tegnap a sima Note 10-ről érkezett egy videó, ami feltárta a mobil várható dizájnját, ma pedig a nagyobb és drágább Note 10 Pro a soros. Ezúttal is OnLeasks az egyik forrás, akinek már számtalan ilyen CAD vázlatból készített videót köszönhetünk. Ezeken túlnyomó többségben mindig a végleges, felhasználók számára készített modell látható.


A Pro variáns nagyon hasonlít a standard változatra, de azért vannak apróbb különbségek a két eszköz között, az egyik ilyen – és talán a leglényegesebb – a méret. A Pro verzió kijelzője az eddigi pletykák alapján 6,75 hüvelykes AMOLED panel, 1440 x 3040 pixel felbontással. A képek szerint az alsó és felső káva valamivel vékonyabb mint a kistesónál, de lehet csak a méretbeli eltérés miatt tűnik úgy.

A hátlapon négy darab kamera van, a főmodul mellé telefotó és széles látószögű lencse várható, valamint egy 3D ToF szenzor. Ezzel gyakorlatilag ugyanaz a felállás mint a Galaxy S10 5G-nél. Nyilván a méretbeli eltérésből adódóan nagyobb akkumulátor kerül majd a masinába, amit a lehető leggyorsabban tudunk majd tölteni.Jelenleg 25 wattot tudnak a Samsung csúcsmobilja, ami azért jókora lemaradásnak mondható a konkurenciához képest, de ha hihetünk a szóbeszédnek a Note 10 széria már a 45 wattot is támogatni fogja. A Bixby gomb már nincs, ahogy jack kimenet sem, a bekapcsoló és a hangerőszabályzó gombokat pedig a bal oldalon találjuk.Szerencsére a Note 10 Pro-nál sem rondít bele még egy előlapi modul az összképbe, csak egy szelfikamera van és ha minden igaz, a körülötte lévő sáv csökkentésével még kisebb lesz a kameralyuk mint a Galaxy S10 szériánál. A hivatalos bemutató várhatóan augusztusban lesz, de addig még biztosan fogunk majd hallani a Note 10 és Note 10 Pro-ról.