Rengeteg régi ügyféllel szúr ki a Vodafone

Néhány hónapja kerültek a UPC ügyfelei a Vodafone-hoz, akkor a cég vezérigazgatója igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy az egyesülésből kifolyólag nem kell semmilyen lényeges változástól tartani a UPC-s ügyfeleknek. 

Most azonban kiderült, hogy a Vodafone kihasználatlanság miatt 2021 március 1-től megszünteti a UPC-től megörökölt, upcmail.hu és chello.hu végződésű e-mail címeket, ami elég sokakat érint. Persze mondhatnánk, hogy manapság már nem nehéz egy új e-mail címet létrehozni, de sok cég már évek óta ezeket használja, rengeteg felületen ezek a címek vannak náluk feltüntetve és a partnereikkel is ezeken tartják a kapcsolatot. Egy évek óta működő vállalkozás életét eléggé megbonyolítja egy ilyen művelet és sok esetben még plusz költséggel is jár. Nem meglepő tehát, hogy többen felháborodtak, egy érintett ügyvéd például levelet is írt a Vodafone-nak és pert is kilátásba helyezett.

Az elmúlt években már számtalan ilyen eset történt, például amikor a az Interware-t felvásárolta a GTS-Datanet, de a Telekom márkaváltásai is sokaknak okozott bosszúságot. Egy olyan nagy cégnek mint a Vodafone nem lenne akkor érvágás ezeket a weboldalakat fenntartani, de nyilván már nagyon kevesen vannak azok akik használják őket, bevételt egyik sem hoz, csak a pénzt viszi. A jelenlegi helyzetben érthető, hogy sok cég mindenhol megpróbál spórolni ahol csak tud. Valamilyen szinten az ügyfeleknek is igazuk van, de valószínűleg ez a Vodafone-t nem fogja meghatni, így az érintetteknek érdemes minél előbb új e-mail címet létrehozni, ne az utolsó pillanatban kelljen kapkodni.

Manapság már a céges weboldalak mellé jár e-mail fiók is, a magánszemélyeknek pedig a Gmail lehet a megfelelő választás, amiből egyébként üzleti felhasználásra szánt változat is létezik.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.