Samsung Galaxy Z Flip és Fold kijelzője nem bírja a gyűrődést!

Olvasási idő kb 2-3 per!

A Samsung Galaxy Z Flip és Fold kijelző fejlesztése hepehupás!

Samsung Galaxy Z FOLD 5 és FLIP 5
Ha nincs 2 perc akkor röviden:
  • A Samsung vastagabb UTG kijelzőt használhat a Z FLIP 6 os telefonon, hogy csökkentse a gyűrődést és így növelje a kijelző élettartamát.
  • Az 50 mikronnal (0.05 mm vagyis a milliméternél 20x vékonyabb) vastagabb kijelző még ellenállóbb lesz a karcok és hajlítási sérülésekkel szemben.
  • Várhatóan 2025 ben jelenik meg ez a fejlesztés a piacon.
Ha van 2 perc akkor hosszabban:

Az egyik gond a Samsung hajlítható kijelzőivel az úgynevezett ráncosodás. Bár a Samsung az UTG azaz Ultra Thin Glass technológiát használja a Fold és a Flip szériáknál az hamar kiderült, hogy ott jelentkezik a hiba ahol a kijelző a telefon becsukásakor meghajlik. A Samsung közlemények és fejlesztések sorozatát adta ki de még mindig nem az igazi, bár azt nem lehet nekik felróni, hogy nem fejlesztenek és nem tanulnak a hibáikból. 

A Samsung szerint 2025-2026-tól sokkal erősebb hajlítható UTG kijelzőket fognak tudni tenni a telefonokba.  Az előző 30 micronos kijelzőkhöz képest 60%-al vastagabb 50 micronos kijelzőket fognak használni, így növelve a strapabírást illetve így csökkentik a láthatóságot. A láthatóság csökkentését úgy várják, hogy ha a kijelző vastagabb, ezért kevésbé gyűrődik akkor a felhasználónak kevésbé fog feltűnni, a logika jó, meglátjuk mit hoz a gyakorlatban.

A jelen

 

Az eddigi tapasztalatok szerint néhány hónap használat után látszik igazán a folyamatos csukás-nyitás eredménye. (Érdekes, hogy a tesztek során ez miért nem derült ki) Most a vastagabb kijelzőtől várják a csodát mondhatni.

A hajlítható kijelzős telefonok legérzékenyebb része maga a kijelző és az egyik legdrágább is. Az még nem biztos, hogy a Galaxy Z FOLD 6 is megkapja-e az új kijelzőt.

Jelenleg úgy tűnik, hogy a zsanéron nem fognak változtatni de 2025-ben talán ez is megváltozik, lehet hogy az új kijelző indokolni fogja az új zsanért is.

Ami biztos, hogy a Galaxy Z FLIP 7-est még fejlesztik és még bőven van idejük a finomhangolásra de talán a Galaxy Z FLIP 6-ra már nem kell sokat várni, mert Július elején talán talán a Samsung bejelenti a telefont és más termékeket is.

A hardver mellé szoftveres újítások is érkeznek: Érkezik a Good Lock!

Az aktuális modelleket itt lehet meglesni:

MEGOSZTÁS