Szerkesztési mód Office-hoz a Google Drive-on, és továbbfejlesztett támogatás a Workspace-hez

A Google Drive már közvetlenül szerkesztés módban nyitja meg a Microsoft Office fájlokat.

Eddig dupla kattintással megnyílt a dokumentum előnézete, amely után a felhasználóknak választaniuk kellett, hogy Office szerkesztési módban nyitják meg, vagy letöltik a fájlt. Most a felhasználók közvetlenül szerkeszthetik, megjegyzéseket fűzhetnek az Office-fájlokhoz és dolgozhatnak a Google Dokumentumok, Táblázatok és Diák felületén. A Google Workspace emellett továbbfejlesztett támogatási szolgáltatást vezetett be a vállalati felhasználók számára, amely felgyorsított válaszidőt, fejlett termékismeretet és harmadik féltől származó technológiai támogatást kínál.

Az irodai szerkesztés támogatása elkezdődött, és november végétől minden felhasználó számára elérhető lesz. A Google egy blogbejegyzésében közölte, hogy szerintük ez megkönnyíti a dokumentumok megnyitását és szerkesztését. A változtatások automatikusan a fájlba íródnak a meglévő Office formátumban.

Ez a változás minden kompatibilis Office fájltípusra vonatkozik, beleértve a .docx, .doc, .ppt, .pptx, .xls, .xlsx és .xlsm fájlokat. A jelszóval védett fájlok azonban nem nyílnak meg közvetlenül Office szerkesztési módban.

Ez a szolgáltatás alapértelmezés szerint be lesz kapcsolva, de a felhasználók továbbra is dönthetnek a fájlok előnézetének megtekintéséről (jobb egérgombbal a fájlra kattintva, majd az Előnézet gombra kattintva, vagy a P billentyű lenyomásával, miközben duplán kattintanak a fájlra).

A Google szerint a továbbfejlesztett támogatást olyan ügyfelek számára tervezték, akiknek gyors, naprakész és teljes támogatásra van szükségük. A továbbfejlesztett támogatási szint a Standard és a Premium support között van, az Enterprise Essentials, az Enterprise Standard és az Enterprise Plus kiadásokhoz tartozik. A Business Standard és a Business Plus felhasználók frissítésként is megvásárolhatják.

Ez az új szint a nap 24 órájában rendelkezésre álló támogatási élményt nyújtana. Az ügyfelek az első prioritású esetekre egy órán belül kapnak első érdemi választ, míg a 2. prioritású esetekre négy órán belül reagálnak.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.