Tim Cook az akkumulátor cserére fogta a várakozások alatt teljesítő iPhone eladásokat

írta: Robi

Már korábban is lehetett hallani arról pletykákat, hogy a tavaly szeptemberben bemutatott iPhone modellek nem fogynak olyan jól mint amire az Apple-nél számítottak, most ezt az információt a cég vezérigazgatója is megerősítette.


Tim Cook a napokban írt egy levelet az Apple befektetőinek, hogy tájékoztassa őket a iPhone eladásokról, illetve, hogy felülvizsgálják az elkövetkezendő első negyedév terveit. Pontos számok nincsenek, de elemzők szerint legfeljebb 9 milliárd dolláros árbevétel visszaeséssel kalkulálhat az Apple, amire eddig még nem volt példa, mivel minden évben több volt a bevételük az előző évekhez képest. Tim Cook szerint ez nagymértékben a kínai piacnak is köszönhető, mivel az ott jelenlévő kisebb gyártók áraival nagyon nehezen tudják felvenni a versenyt, jó példa volt erre az iPhone XR, amit ebben a régióban kétkártyás változatban is árusítanak. Felhozta továbbá azt is, hogy miután kirobbant a belassítási botrány és kedvezményesen cserélték az érintett mobilok akkumulátorait ezért sok felhasználó nem váltott újabb modellre.

Miután az iOS rendszerben ellenőrizhető lett a telefon csúcsteljesítményének leadása, felhasználók többsége kihasználta ezt az információt és inkább akkumulátor cserélt, minthogy újabb készüléket vett volna lelassított telefonja helyett. Tehát Cook szerint ez is közrejátszott abban, hogy csökkent a bevétel. Az iPhone XS és XS Max a cég történetének legdrágább telefonjai lettek és véleményem szerint sem hoztak annyi újítást, hogy a korábbi modellekről megérné ezekre váltani, a hazai árakat pedig inkább nem is említeném meg. Az iPhone XR viszont a vártnál jobban teljesít, így most az Apple ráfeküdt ennek a népszerűsítésére, de azért kíváncsi vagyok mit lép majd idén az Apple, hogy növelje az XS és XS Max eladásait.

forrás: phonearena