Tippek, hogy mire figyelj a melegben a telefonodnál

hot
Forrás: NextPit

A klímaváltozás hatására folyamatosan növekedik az átlaghőmérséklet, ami sem nekünk sem a telefonoknak nem tesz jót. Most itt egy pár tipp, amire érdemes figyelni.

INLOCK

Az utóbbi időszakban nagyon melegek a nappalok és éjszaka sem hűl le normál hőmérsékletre az idő, így aktuálisnak éreztük ezt a cikket, hogy egy kis segítséget nyújtsunk számotokra, mire érdemes odafigyelni a mobiltelefonoknál, hogy ne hibásodjanak meg idő előtt.

tips

Elhoztunk nektek 5+1 tippet, amit érdemes betartani a nagy melegben.

1. Az első és legfontosabb, hogy próbáljuk távol tartani a napfénytől a mobiltelefonunkat, mivel a készülék megtartja a hőt így nagyban megnövekedik a túlmelegedés veszélye. Ilyenkor leállhatnak az alkalmazások vagy ki is kapcsolhat a mobiltelefonunk. Ha elengedhetetlen a készülékhasználat, próbáljuk meg árnyékos helyen tárolni.

2. A második tipp az, hogy ilyenkor érdemes odafigyelni arra, hogy ne dolgozzon feleslegesen a készülék a háttérben. Ha vannak olyan alkalmazások, amik nem szükségesek érdemes kikapcsolni őket, így a készülék kevésbé fog felmelegedni.

3. A harmadik fontos tipp a kijelző fényerejének alacsony szinten tartása. Persze nem segít nekünk az, hogy a nagy fényben nehezebb látni a kijelzőt, mégis törekedjünk, hogy ne teljes fényerőn használjuk telefonunkat. Ha ezt betartjuk csökkentjük a túlmelegedés veszélyét és az akkumulátor üzemidő is megnövekedik.

4. A negyedik tipp az, hogy ha tehetjük és éppen mondjuk bemegyünk a strandon a vízbe és nem várunk hívásokat tegyük repülő üzemmódba a készülékét. Ilyenkor a készülék kikapcsolja azokat az alkalmazásokat, amiket nem használ és az akkumulátor üzemideje is megnőhet.

5. Ötödik tipp az, hogy a melegben érdemes kerülni a vastag és fémtokokat. Tudni kell azt, hogy ilyenkor még jobban szívja magába a hőt a készülék és a tok segít megtartania azt. Ha érezzük, hogy forró a készülékünk vegyük le a tokot és próbáljuk hűteni valamilyen technikával. (Pl. ventilátor)

+1. A bónusz tippünk pedig az, hogy ha nem lehet elkerülni azt, hogy napon legyen a készülékünk, legyen a kijelző lezárva. Akár mi van megnyitva a készüléken, legyen az simán a menü, ahol az alkalmazásikonok vannak, a készülék akár perceg alatt be tud égni. Ilyenkor, ha például megnyitjuk a Google-t a fehér részen látszódhat, mondjuk a fényképek felirat vagy egy logó, ami beleégett a kijelzőbe. Erre nagy mértékben oda kell figyelni annak, akinek AMOLED, OLED kijelzős készüléke van, de IPS LCD kijelzőknél is előfordulhat.

Reméljük, hogy hasznos tippeket tudtunk nektek adni és mindenki átvészeli ezt a nagy meleget készüléke meghibásodása nélkül.

 


Forrás