Újabb pert kapott a nyakába az Apple

New York-ban egy kerületi bíróságon pert indítottak az Apple ellen, mert a felhasználó szerint a cég félrevezette őt a készülék valós tudását illetően.

Antoinette Smith egy amerikai felhasználó az, aki elindította a pert az Apple ellen. A felperes egy iPhone 8 készüléket vásárolt, ez a mobil az Apple állítása szerint megfelel az IP67-es tanúsítványnak, miszerint a 1 méter mélyen 30 percig is kibírja édesvízben. A telefont ugyan Smith rendeltetésszerűn használta, de mégis beázott. Ezt követően elvitte egy Apple szervizbe, mert nem működött megfelelően az eszköz, de ott a vízkár miatt megtagadták a javítását.

Smith azt állítja, hogy a félrevezető reklámok nagyban befolyásolták őt a telefon megvásárlásában. Szerinte azért nem hitelesek azok a reklámok, amiket cég hirdet, mert nem írják oda, hogy a tesztek desztillált vízben történnek és ha sós vízzel vagy folyó vízzel érintkezik a telefon jelentősen csökkenhet a védettsége.

Smith számára nehéz lehet bebizonyítani, hogy rendeltetés szerűen használta a készüléket, viszont ő egy csoportos kereset segítségével még is megpróbálja az Apple-t beperelni. Azt követeli a cégtől, hogy térítse meg a kárát és változtasson a marketingstratégián, amit folytat.

Tavaly az Apple-t Olaszországban 10 millió eurós bírsággal sújtotta a bíróság azért, mert túlzó volt a reklámokban az Apple készülékek vízállóságának bemutatása.

MEGOSZTÁS
Több éve figyelem a mobiltelefon piacot és annak sajátosságait. Mindig próbálok naprakész információkat hozni számotokra.