Újabb résztvevők mondják le a Mobil Világkongresszust a koronavírus miatt

Nagyon úgy néz ki, hogy a koronavírus keresztbe tesz az idei MWC-nek. Ugyanis egyre többen jelzik, hogy nem fognak rész venni az eseményen.


A Mobil Világkongresszus az év egyik legrangosabb tech eseményének számít. Az évente Barcelonában lezajló rendezvényen rengetegen szoktak részt venni. Ez egyaránt vonatkozik azokra akik csak meglátogatják azt és azokra is akik valamilyen formában ott fellépnek vagy annak lezajlásában segítenek. Már a múlt héten lehetett hallani, hogy egyes cégek a koronavírus miatt nem kívánnak részt venni a világkongresszuson. Akkor a LG, ZTE és az Ericsson hivatalosan is megerősítette ezt. Most pedig újabb vállalatok jelezték, hogy szintén ebből az okból nem fognak megjelenni. A legfrissebb hírek alapján a Sony, Amazon, NVIDIA, Intel, Vivo , TCL és a MediaTek sem fog Barcelonába menni. Ők mindannyian szintén a koronavírustól tartanak, ezt ki is emelték, hogy ezért nem mennek az MWC-re.

pic-1

A rendezvény fő szervezője a GSMA természetesen mindenkit nyugtat és elmondták, hogy megtették a szükséges intézkedéseket, több kézfertőtlenítőt helyeztek el, illetve már a kínai Hubei tartományból érkezőket be sem engedik a rendezvényre. Mivel (majdnem) két hetünk van az MWC-ig így lehet rá számítani, hogy mások is jelezni fogják, hogy nem kívánnak részt venni rajta. Valószínűleg az idei világkongresszust a járvány miatt sem látogatták volna annyian mint az elmúlt években, erre pedig még rátesz az is, hogy a résztvevők sem mennek el.

korona-mwc

Szakértők szerint egyébként egy ilyen világszínvonalú eseményt el kellene halasztani, de ebből a GSMA nem igazán akar engedni. Egy biztos, a Xiaomi ott lesz az MWC-n ezt már egy hivatalos sajtóközleményben is megerősítették. Természetesen óvintézkedéseket ők is vezettek be. Gondoskodnak arról, hogy a Kínából kiutazó alkalmazottaik 14 nappal előbb elhagyják az országot. Mint tudjuk a lappangási idő maximum 10 nap, tehát ha valaki fertőzött is lenne az kiderülne mielőtt még Barcelonába érkezik.

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.