A.I. ráncfelvarrás és újítások az Adobe-tól ?!

Adobe A.I támogatás!

Az Adobe bemutatta a főbb A.I. újításokat, amiket az Adobe Premier Pro videó vágó megkap a legújabb frissítéssel, várhatóan még idén ősszel 2024-ben.

Várhatóan olyan funkciókat fog kapni az Adobe Premier Pro, mint a generatív kiterjesztés, az objektumok hozzáadása és eltávolítása vagy a “text-to-video”, ami várhatóan a videóban szereplő szöveg automatikus feliratozására lesz alkalmas.

Ezek a funkciók, ahogy feljebb szó volt róla még idén megérkeznek de egyelőre pontos tulajdonságokról és árakról nem volt szó.

Azt már érzékeljük, hogy lassan de biztosan az A.I. is a mindennapjaink részévé válik, így nem meglepő, hogy az Adobe is tovább fejlesztette a korábbi Photoshop Generative Fill funkcióját.

A Photoshop Generative Fill, vagy PGF-azt jelenti, hogy a PS felismeri a képen lévő összes úgynevezett objektumot és ha hozzá szeretnénk adni egy autót adott esetben, akkor a program ezt felismeri és úgy adja hozzá a tárgyat, hogy annak árnyéka is illeszkedik az eredeti adottságokhoz.

Photoshop Generative Fill: 5 perces gyorstalpaló!

Ennek a továbbfejlesztése az A.I. támogatás, ahol alapvetően szintén tárgyak hozzáadásáról vagy törléséről beszélünk, viszont várhatóan sok más extrával fog bővülni, ha abból indulunk ki, hogy a program felismeri a már kapott meglévő tárgyakat, helyszíneket és fényeket, stb, stb, valahogy így: 3 perces gyorstalpaló!

Eddig három fő kategóriáról beszélhetünk:

  • A Generatív kiterjesztés: Szabadon adhatunk a meglévő jelenethez további képkockákat, ha esetleg hosszabbra nyújtanánk a jelenetet.  Egy vagy több kép hozzáadása a videóhoz egyenlő – könnyebb vágás és a finomabb átmenetek.
  • Objektum hozzáadás és eltávolítás: Megjelölhetjük, követhetjük, kicserélhetjük vagy akár teljesen eltávolíthatjuk a kívánt elemeket  bármelyik pillanatban. A fehér zajokból is létrehozhatunk egy “szoba hangot” hogy ne szúrja a fülünket, hogy ha éppen nincs zenei aláfestés, ezentúl lesz a semmiből.
  • Text-to-Video: Akár azzal úgy képkockákat adhatunk a meglévő videónkhoz, ha szöveget vagy referencia képet adunk meg storyboardok vagy B-rollok mellé.

Mindhárom fejlesztés izgalmasan hangzik, aminek csak a képzeletünk vagy az A.I. falai szabnak majd határt, melyek folyamatosan fejlődnek.

Hasonló fejlesztés egyébként a Runway A.I. ami szöveg alapú képalkotást tesz lehetővé de az Adobe bízik a Premier Pro-n belüli fejlesztéseiben, így terelve a felhasználókat az Adobe további használatára vagy az új felhasználók meggyőzésére. 

Amint lesz hír a továbbiakról, maradéktalanul elhozzuk, addig is további szép napot!

 

MEGOSZTÁS