A mi beszélgetéseinket nem naplózta a Facebook

zuckerberg-cover

Lassan már meglepő lenne ha nem telne el hónap Facebook botrány nélkül, ezúttal a beszélgetéseket hallgatta le és naplózta a közösségi oldal.

REVO2A napokban kezdett el terjedni a hír, hogy a Facebook lehallgatott és naplózott bizonyos beszélgetéseket, amiket a felhasználók egymás között folytattak Messengeren. Mikor ez kiderült, rögtön meg is kezdődött a magyarázkodás. Szerintük a felhasználók engedélyével tették mindezt, de valószínűleg ezt sokan nem így gondolják. A Facebook elmondta, csak azoknál fordulhatott elő, hogy naplózták a Messenger beszélgetéseit, akik engedélyezték az alkalmazásnak a mikrofon használatát. Valószínűleg akik ezt megtették, biztosan nem erre gondoltak mikor jóváhagyták az engedélykérést. Mert azért valljuk be, legtöbben biztosan engedélyeztük ezt az applikációnak.

A naplózással még nem is lenne baj, mivel elmondásuk szerint mesterséges intelligencia készített leiratot a beszélgetésekről. Viszont annak érdekében, hogy javítsanak a pontosságon, alvállalkozókat alkalmaztak, tehát egy harmadik fél hallgatta vissza a beszélgetéseket.

Miután a fentiek kitudódtak, a Facebook elismerte a történteket és elmondták, hogy felhagytak ezzel a tevékenységgel. Alex Dziedzan a vállalat szóvivője a napokban a Politico brüsszeli hírportálnak elmondta, hogy csak az Egyesült Államokban tesztelték ezt a rendszert, így egyetlen európai állampolgár sem volt érintett, vagyis minket magyarokat sem “hallgatott le” senki.

FORRÁSpolitico
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.