A Samsung már egy 450 MP-es kameralencsén dolgozik

A dél-koreai vállalat az utóbbi években nagyon ráállt a kamerafejlesztésekre és újabbnál újabb határokat törnek át. A napokban megjelent pletykák szerint már a 450 MP-es érzékelőn dolgoznak.

A Samsung meghatározó szerepet tölt be az okostelefon piacon és az alkatrészgyártásban is egyaránt, hiszen a memóriáktól kezdve a processzorokon át a kijelzőkig mindent gyártanak.

A legutóbbi évek Samsung Galaxy csúcskészülékeiben rendszerint egy saját fejlesztésű főkamera dolgozik. A Samsung Galaxy S20 Ultra 5G okostelefonban debütált először a 108 MP-es lencse, aminek azóta már több változata is érkezett.

A Samsung a tavalyi év végén már egy 200 MP-es kamerát is bemutatott a közönségnek, néhány hete pedig ennek a továbbfejlesztett változata is megjelent, amit napokon belül egy új okostelefonban már láthatunk is. Ez a Motorola új csúcskészüléke lesz, tehát ezt sem a saját termékeikben „tesztelik” élesben.

A napokban egy még durvább pletyka jelent meg, ami szerint a Samsung már dolgozik a következő nagy felbontású képérzékelőjén, ami 450 MP-es lesz. Ennek a technológiának egy “Hexa²pixel” elnevezést adtak, amit már le is védettek.

A képfeldolgozásnál ez a felbontás azt jelenti, hogy akár 36:1-hez végzi el a pixel binning-et a szenzor. Pontos megjelentést még nem tudunk, de az már valószínű, hogy a vállalat itt sem fog leállni, hiszen arról is lehetett már olvasni, hogy 600 MP-es lencse a cél.


Forrás