Android TV memória frissítés és törlés, mutatjuk hogyan!

Android TV memória tippek!

Azzal kezdjük, hogy senki ne ijedjen meg, attól, hogy valakinek van Apple TV-je otthon még nem kizárható sőt valószínűleg a képet megjelenítő egység Androidos rendszert futtat, amivel nincs is semmi gond, egyre jobbak a TV-s rendszerek sőt már most akad köztük kifejezetten jó.

Most arról lesz szó, hogyan töröljük ki a memóriából azt ami már nem oda való.

Az android TV újraindításáról itt írtunk.

Az alapok

Az okostévék ma már televannak rengetek Streaming szolgáltatással, csak rajtunk múlik, hogy melyikre fizetünk elő vagy melyikre nem, vannak pl olyanok is akik hiába olcsók de teletűzdelik reklámmal, IGEN REKLÁMMAL a felületet, van aki pedig inkább a prémium csomagot választja de köszöni szépen nem kér reklámot. 

Bármely streaminget is választjuk, idővel ahogy már említettük megtelhet a TV memóriája, így sorba vesszük a tárhely felszabadítás lépéseit de vigyázat, mert a Samsung, LG és Google TV-k egyes esetekben kivételt képezhetnek. (ezúton elnézést kérünk az érintettektől).

A Cache törlése

Tehát az Android TV lépések a következők:
  • TV bekapcsolása
  • Home gomb megnyomására megvárni, amíg a főképernyő betölt
  • A jobb felső részen a Beállítások kiválasztása
  • Eszközbeállítások kiválasztása
  • Tárhely azon belül belső tárhely kiváalsztása
  • Gyorsítótárazott adatok kiválasztása
  • Törlés jóváhagyása “OK” gombbal.

Vizuális típusoknak egy kis segítség, hogy könyebb legyen, csak másfél perc az egész:

 Videó melléklet itt!

Ellenőriztük a lépéseket így biztosan állíthatjuk, hogy szépen nyugodtan, ahogy mondani szokták, akár a kisgyerekek vagy a nagyszülők is elvégezhetik ezeket az egyszerű lépéseket kakaót, teát vagy kávét vagy bármi mást kortolgatva.

A gyorsítótár ürítéséhez még annyi plusz infó, hogy ha az okos TV wifin van és ha van Apple TV és azin wifi és hálózaton abból összeakadás lehet, ezért figyeljünk a hálózati beállításokra. 

Attól sem kell megijedni ha valakinek nem Sony TV-je van, mert a rajta futó Android TV rendszer hasonló, így ha előttünk vannak a lépések biztosan találunk megoldást a nem kívánt adatok törlésére.

 

MEGOSZTÁS